Politie Noord- en Oost Gelderland


PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Apeldoorn Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via 0900-8844

Datum : weekend 13 en 14 december 2003

Inbraak recreatiewoning

Uddel, Grevenhout, 12-12-2003, 21.50 uur Een 34 jarige inwoner van Roermond deed aangifte van inbraak in een recreatiewoning. Men kwam binnen door een raam te forceren. Naast identiteitspapieren, bankpassen, fototoestel en geld werd ook een bloedsuikerspiegelmeter weggenomen. De aangever is hierdoor voorlopig voor een meting (7x per dag) aangewezen op de 1e hulpdienst van het ziekenhuis.

Verkeersongeval letsel

Apeldoorn, Wilhelmina Druckerstraat/Asselsestraat, 12-12-2003, 22.50 uur Een 53 jarige inwoner van Apeldoorn reed met zijn auto over de Asselsestraat richting W. Druckerstraat. Hij wilde afremmen maar volgens hem weigerden de remmen dienst. Hierdoor botste hij tegen een van links komende 49 jarige bestuurster van een personenauto uit Apeldoorn. De bestuurster kreeg hierdoor een gekneusd borstbeen. De auto van de 53-jarige wordt technisch onderzocht.

Rijden onder invloed

Apeldoorn, Deventerstraat, 13-12-2003, 04.40 uur Een 31 jarige inwoner van Apeldoorn moest de alcoholtest ondergaan. Aan het bureau blies hij 465 Ug/l. (2,1 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, Lange Amerikaweg-Kanaal Zuid-Landdrostlaan 13 december 2003, om 13.55 uur Betrokkenen: een 66 jarige bestuurder van een personenauto uit Kloosterburen een 26 jarige bestuurder van een vrachtauto uit Klarenbeek Toedracht : Bestuurder 1 reed over de Kanaal Zuid en wilde linksaf de Lange Amerikaweg oprijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan bestuurder 2. Zowel de bestuurder van de personenauto als drie inzittenden werden gewond (62 jarige echtgenote van de bestuurder hoofdwond, 67 jarige inwoner van Oldehove hoofdwond en 62 jarige inwoonster van Oldehove borstkas). Na medische behandeling konden zij huiswaarts keren.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, Laan van Zevenhuizen-Sluisoordlaan 13 december 2003, 17.34 uur Betrokkenen : 17 jarige bromfietsbestuurder uit Apeldoorn 18 jarige fietser uit Apeldoorn Toedracht : Bestuurder 1 ree op de Laan van Zevenhuizen in de richting van de Edisonlaan. Hij reed aan de verkeerde zijde van de weg op het fietspad. Bestuurder 2 reed op de Sluisoordlaan en stak de Laan van Zevenhuizen over. Op de kruising werd 2 aangereden door bromfietser 1. Beide bestuurders zijn gewond overgebracht naar het Lucas, 1 met vermoedelijk gebroken sleutelbeen en 2 met hoofdwonden.

Rijden onder invloed

Apeldoorn, Matenpoort, 14 december 2003, om 05.00 uur Een 22 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn werd betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 595 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brutale diefstal

Apeldoorn, Zuiderpark 12 december 2003, tussen 20.10 en 20.20 uur Een 53 jarige bestuurster van een fiets is gewond geraakt bij een brutale diefstal van haar tas. Zij fietste met haar echtgenoot van de Oude Beekbergerweg achter het Buurthuis aan de Maasstraat, het Zuiderpark in. Zij fietsten achter elkaar, het slachtoffer reed voor. Zij werden achterop gereden door een scooter met twee jongelui. Op het moment dat de scooter naast het slachtoffer reed, trok de duopassagier met geweld aan de tas die aan het fietsstuur van het slachtoffer hing. De vrouw probeerde uit alle macht de diefstal van de tas te voorkomen, door tegen te sturen. Niettemin zag de scooterpassagier kans om de tas (kleur blauw, merk Enrico Benotti) van het stuur te trekken. Door het geweld waarmee aan de tas (en het stuur) werd getrokken kwam het slachtoffer ten val. Zij liep hierbij een gebroken sleutelbeen, diverse blauwe plekken en een gekneusde linkervoet en knie op. Van de daders is slechts een vaag het signalement bekend, de scooterbestuurder had een gedrongen postuur, de duopassagier was lang en dun en had kort haar. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling

Apeldoorn, Matenpoort 13 december 2003, tussen 01.30 en 02.15 uur. Een 36 jarige inwoner van Apeldoorn heeft aangifte van mishandeling gedaan. Hij was op zijn bromscooter op weg naar huis, toen op de Schrijnwerkershorst zijn scooter afsloeg. Hij duwde zijn scooter de Matenpoort over en wilde op het fietspad aan de overzijde zijn scooter weer starten. Vanaf dat moment is de aangever zijn geheugen kwijt. Hij blijkt een schaafwond op de achterzijde van zijn hoofd te hebben, een gebroken rib, een wond aan zijn hand, een hersenschudding en een beschadigde oogkas. Zijn jas, bril en zijn gehoorapparaat blijken beschadigd te zijn. De politie sluit niet uit dat de man het slachtoffer is geworden van een mishandeling. Getuigen die inlichtingen kunnen verschaffen over deze zaak kunnen contact opnemen met de politie in Apeldoorn, bereikbaar onder nr. 0900-8844.

Snelheidscontrole Apeldoorn, 13 december 2003 Bij twee snelheidscontroles zijn in totaal 164 bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen. Op de Anklaarseweg tussen de Fahrenheitstraat en de Boerhavestraat werden 1771 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 102 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Op de Prins Willem-Alexanderlaan werden 548 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 62 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

---- --