Praktijkonderzoek Veehouderij

De Biofoon beantwoord praktijkvragen

Hoe moet ik de uitloop voor vleesvarkens aanpakken? Is biologische wintertarwe geschikt als dekvrucht voor luzerne? Hoe kan ik de productie van grasklaver goed inschatten? Dat zijn vragen die binnenkomen bij de Biofoon, de telefonische vraagbaak voor de biologische veehouderij.

Het onderzoeksprogramma Biologische Veehouderij van de Animal Sciences Group speelt via deze Biofoon en de bijbehorende website in op de behoefte aan meer praktijkkennis bij omschakelaars en biologische boeren. Specialisten op het gebied van rundvee, varkens en pluimvee beantwoorden de vragen. De Biofoon is alle werkdagen 's ochtends bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur en ook via de website kunnen vragen binnenkomen. Het telefoonnummer van de Biofoon is: 0800 - 246 00 00 (gratis).
De afgelopen maanden is de Biofoon meer dan 40 x per maand gebeld en de website meer dan 3.000 keer bezocht.
De informatie wordt niet alleen gelezen door veehouders, ook het agrarisch onderwijs maakt dankbaar gebruik van de website en de Biobieb, een speciale rubriek op de site met full text rapporten en publicaties op het terrein van de biologische veehouderij. Kijk op www.biofoon.nl voor meer informatie over de gestelde vragen en het onderzoeksprogramma in de biologische veehouderij.


---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 15-12-2003 15:42.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl