Politie Limburg-Zuid

Waterlek blijkt vermoedelijk hennepplantage

Maastricht 15-12-2003 - Op zaterdagmiddag 13 december 2003 kreeg de politie melding dat in een woning aan het Aventijnhof in Maastricht water door het plafond kwam, hetgeen erop wees dat er mogelijk in de bovenwoning / bij de bovenburen een waterlek was.

Omdat er in de bovengelegen woning niemand thuis verschafte de politie zich toegang in die woning om de waterlekkage te kunnen opsporen en die eventueel te kunnen (doen) dichten. Eenmaal binnengeraakt (er was niemand thuis) ontdekte de politie dat in allerlei ruimten in de woning hennepkwekerijen waren ingericht. Er werden bijna 1.000 hennepplanten aangetroffen die samen met de aangetroffen apparatuur zoals een flink aantal groeilampen, transformatoren, ventilatoren, afzuiginginstallatie, koolstoffilters etc., in beslag werden genomen.

Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, werden de Nutsbedrijven ingeschakeld. Niet uitgesloten is dat de wateroverlast werd veroorzaakt door de bewatering van de hennepkwekerij. Zo stond de vloer onder water. De politie stelt een nader onderzoek in.