Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 3 december 2003

Tennistopper van vifit nederlands davis cup team wisselt gravel af met ijs

Eerste toegangskaart Davis Cup duel Nederland - Canada overhandigd tijdens ijs-tennissen

Onder aanmoediging van kinderen van de basisschool OBS Binnenstad uit Maastricht gaan Sjeng Schalken en Tjerk Bogtstra op maandag 15 december om 13.00 uur tennissen op ijs. Deze unieke gebeurtenis vindt plaats op het Vrijthof in Maastricht en geeft het startsein voor de kaartverkoop voor het Davis Cup duel Nederland - Canada. Deze dag wordt op het Vrijthof de eerste toegangskaart voor dit duel overhandigd door Tjerk Bogtstra, Sjeng Schalken en de hoofdsponsor van het Nederlands Davis Cup team, Vifit, aan de burgemeester van Maastricht, de heer Leers.

Het ijstennis is een gezamenlijke activiteit van de KNLTB en Vifit, het merk voor extra gezonde zuivel. Hiermee willen de beide organisaties het Maastrichts publiek en met name de kinderen interesseren voor sport en op een speelse manier stimuleren voldoende te bewegen. De kinderen van de basisschool wordt tevoren gevraagd spandoeken te ontwerpen voor het duel tussen Schalken en Bogtstra en deze te gebruiken om de tennissers aan te moedigen. Na afloop van de wedstrijd kiezen Schalken en Bogtstra het meest stimulerende spandoek. Voor de makers van het winnende spandoek heeft Vifit een leuke prijs in petto.

"Met deze gezamenlijke activiteit met de KNLTB willen we benadrukken hoe afwisselend en leuk bewegen kan zijn, " Aldus Anja Henze, marketing manager bij Vifit. "Vifit is een vitaal merk waarmee we de gezondheid van de Nederlander willen stimuleren. Met het ijs-tennis willen we een duidelijke link leggen tussen een goede gezondheid, extra gezonde voeding en voldoende beweging."

Davis Cup duel Nederland - Canada
Het Vifit Nederlands Davis Cup Team neemt het van vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari 2004 in het MECC Maastricht op tegen het team van Canada. Voor deze eerste ronde in de Wereldgroep wordt speciaal een gravelbaan aangelegd. Bij winst speelt Nederland tegen de winnaar van het duel Tsjechië - Spanje.

Kaartverkoop
Voor toegangskaarten voor het Davis Cup duel Nederland - Canada kan vanaf maandag 15 december worden gebeld naar de TopTicketLine, 0900 300 5000 (¤ 0,45 p/min.). Toegangskaarten zijn vanaf die datum ook te bestellen via www.topticketline.nl. Een toegangskaart kost ¤ 37,50 per dag; voor KNLTB-leden ¤ 32,50. De kosten voor een passe-partout bedragen ¤ 95,-; voor KNLTB-leden ¤ 80,-. Kinderen tot en met 12 jaar betalen ¤ 17,50 voor een toegangskaart en ¤ 50,- voor een passe-partout.


---