Gemeente Lingewaard


Gladheidbestrijding 24 uur per dag paraat

In de winterperiode wordt bij gladheid door onder andere de gemeente Lingewaard zout gestrooid. De gemeente beschikt hiervoor over acht strooi-eenheden die met sneeuwval uitgerust kunnen worden met een sneeuwschuif. Tijdens de wintermaanden is een ploeg medewerkers 24 uur per dag paraat om indien nodig tot strooien over te gaan.

Gladheid kan zeer verraderlijk zijn, doordat het op onverwachte momenten en op wisselende plaatsen kan ontstaan. Door de uitgestrektheid van onze gemeente is het zeker niet denkbeeldig dat het in Bemmel glad is, terwijl in Doornenburg niets van gladheid te bespeuren valt.

Bij het strooien beperkt de gemeente zich tot de doorgaande wegen (vaak de busroutes), de ontsluitingswegen in woonwijken en wegen naar huisartsenpraktijken en scholen. Bij deze wegen horen vanzelfsprekend ook de fietspaden. Op de overige wegen wordt alleen gestrooid bij onder meer zware sneeuwval en ijzel.

Wij doen een dringend verzoek op bewoners om bij gladheid zelf de trottoirs begaanbaar te houden.

Mochten weggebruikers de strooivoertuigen aan het werk zien, probeer die dan niet in te halen: ze strooien per slot van rekening niet voor niets.

Bericht geplaatst op 15 december 2003