Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 december 2003

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden in verband met het rijden onder invloed, saboteert de ademanalyse

Hengelo

Zondagmorgen 14 december om ongeveer 07.00 uur werd op de A35 in Hengelo een automobilist gesignaleerd die slingerend reed. Bleek te gaan om een 40 jr. Hengeloer die aardig diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau saboteerde de 40 jr. de ademanalyse. Hierop werd een bloedproef door de gemeentearts afgenomen. Na verhoor weigerde de 40 jr. zijn verklaring te tekenen. Toen zijn personalia werden gecontroleerd, bleek dat hij nog een niet onherroepelijk vonnis had openstaan van 345 euro, die hem is betekend. Daarnaast moest hij nog een drietal boetes betalen van in totaal 288 euro. Wanneer hij dit niet kon, kon de auto waarin hij reed buiten gebruik worden gesteld. Deze krijgt hij weer als de boetes zijn betaald. Aldus geschiedde. (bps: 03-161820)

Auto gestolen

Fiat Uno ontvreemd van parkeerplaats

Hengelo

Tussen zaterdagavond 13 december 22.30 uur en zondagavond 14 december 18.30 uur, werd vanaf een parkeerplaats aan de Bataafse Kamp in Hengelo, een auto ontvreemd. De 25 eigenaar uit Hengelo deed aangifte van de diefstal van zijn witte Fiat Uno met het kenteken DP-DB-76. (bps: 03-161993)

Diefstal auto

Mercedes gestolen vanaf parkeerplaats

Goor

Zondagavond 14 december werd om ongeveer 20.00 uur door de 32 jr. eigenaar van een zwarte Mercedes E220 Sedan ontdekt dat zijn auto was ontvreemd. De auto had geparkeerd gestaan op een parkeerplaats aan de Kwartelstraat in Goor en was daar door de eigenaar zaterdagmiddag de 13e om ongeveer 16.45 uur neergezet. De auto is voorzien van het kenteken JF-PN-92. (bps: 03-162014)

Auto's vernield

Van negen auto's buitenspiegels vernield in twee nachten

Ootmarsum

In de nacht van vrijdag de 12e op zaterdag de 13e en de nacht van zaterdag de 13e op zondag de 14e december, werden in Ootmarsum in totaal negen auto's vernield. Van deze auto's die geparkeerd hadden gestaan aan de Keerweer, Oostwal, Cellenkampstraat, Smithuisstraat, Meijboomstraat en de Vijverstraat, werden de buitenspiegels vernield. De eigenaren van de auto's hebben ondertussen aangifte gedaan. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met eventuele getuigen van de vernielingen of met mensen die wellicht iets over de dader cq daders kunnen vertellen. Dit kan via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. (bps: 03-161880)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling van zijn ex-schoonmoeder

Hengelo

Werd zondagavond om ongeveer 21.30 uur gemeld dat bij een horecagelegenheid aan het Berfloplein in Hengelo, een vrouw was binnengerend die door een man was geslagen. Bleek te gaan om een 51 jr. mevrouw uit Hengelo, die vertelde dat ze was bedreigd en mishandeld door de 33 jr. ex-vriend van haar dochter. Ook had deze de auto van de vrouw vernield. Al een aantal dagen werden deze mevrouw en haar dochter door de ex-vriend bedreigd. Dusdanig, dat de dochter elders was ondergedoken. Zondagavond was de moeder naar de woning van haar dochter gegaan om wat babykleertjes te halen. Toen ze bij de woning wegreed werd ze door de 33 jr. klemgereden en werd haar auto vernield. Ze wist toch weg te komen en reed door. Op het Berfloplein is ze de horecagelegenheid binnengegaan, achtervolgd door de 33 jr. Deze gaf in de zaak de vrouw nog een aantal klappen. Toen een getuige in de horecagelegenheid achter de man aanging, ging deze ervan door en reed weg in zijn auto. De 33 jr. uit Enschede afkomstige man, werd in de loop van de avond aangehouden. Hij was bij zijn ouders geweest, maar was daar reeds weer vertrokken. Op advies en aandringen van zijn ouders meldde hij zich aan het politiebureau in Hengelo en werd aangehouden voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-162044)

Aanrijding met letsel

Twee voetgangers aangereden door automobiliste, slechte weeromstandigheden mogelijk oorzaak

Rijssen

Zondagavond 14 december om ongeveer 18.15 uur werd een aanrijding gemeld op de Haarstraat in Rijssen. Bleek dat een 51 jr. man en zijn 50 jr. echtgenote, beiden uit Rijssen, op de Haarstraat door een automobiliste waren aangereden. Het echtpaar was lopend vanuit de fietstunnel gekomen en linksaf de Haarstraat over gestoken. Een 53 jr. automobiliste uit Nijverdal met naast zich haar echtgenoot, had de voetgangers in het geheel niet opgemerkt. Slechte weersomstandigheden, harde regen, met daarbij donkere kleding zijn vermoedelijk de oorzaak van het niet opgemerkt hebben. Beide voetgangers zijn met onbekend letsel overgebracht naar in eerste instantie het ziekenhuis in Almelo en later naar Enschede. De Haarstraat, tussen Molenstalweg en de Reggesingel is tijdelijk voor alle verkeer afgesloten geweest. (bps: 03-162004)

Rijden onder invloed

Bestuurder saboteert ademanalyse ook na vordering, rijbewijs ingenomen

Hellendoorn

Maandagmorgen 15 december omstreeks 01.10 uur werd op de Noord Esweg in Hellendoorn een automobilist gecontroleerd. Het bleek dat deze bestuurder, een 53 jr. inwoner van Luttenberg, behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden, maar saboteerde aan het bureau de ademanalyse. Ook na vordering daartoe, weigerde hij mee te werken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-162069)

Onder invloed uit de bocht

Bestuurder raakt uit de bocht en is onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Zondagmorgen 14 december om ongeveer 08.10 uur wordt gemeld dat er op de hoek Zuid Esmarkerrondweg - Keppelerdijk in Enschede, een auto uit de bocht is gevlogen. Blijkt dat een 31 jr. bestuurder uit Enschede in de bocht rechtdoor is gereden en tegen een paal tot stilstand was gekomen. Bij de komst van de politie was hij druk bezig zijn auto los te krijgen. Dit lukte, maar hij mocht niet verder rijden omdat hij de nodige alcoholische versnaperingen bleek te hebben genuttigd. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 0.8 promille uit. Hem is een proces-verbaal met een bekeuring van 355 euro uitgereikt. (bps: 03-161845)

Rijden onder invloed

Bestuurster blijkt bij controle te veel te hebben gedronken

Haaksbergen

Maandagmorgen 15 december om ongeveer 00.40 uur werd op de Benteloseweg in Haaksbergen een automobiliste gecontroleerd. Zij, een 43 jr. inwoonster van Bentelo, bleek te veel alcoholische dranken te hebben genuttigd. Hiervoor werd ze aangehouden en de ademanalyse wees aan het bureau 0.66 promille uit. Met een bekeuring van 190 euro mocht ze na verhoor het bureau weer verlaten. (bps: 03-162065)

Auto ontvreemd

Auto van Duitse eigenaar ontvreemd in Enschede

Enschede

Zondagavond 14 december werd tussen 22.50 en 23.40 uur, een witte Mercedes Benz uit de C klasse, met het kenteken BOR-PF-169, ontvreemd vanaf het Molenplein in Enschede. De 34 jr. eigenaar uit het Duitse Gronau deed hiervan aangifte. (bps: 03-162060)

Snelkraak

Etalageruit ingegooid, fietsen ontvreemd

Enschede

Een getuige hoorde maandagmorgen 15 december om ongeveer 02.35 uur een harde knal met glasgerinkel. Hij zag daarop dat bij een rijwielzaak aan de Oldenzaalsestraat een ruit was ingegooid en dat drie mannen, een lopend en twee op een fiets, er vandoor gingen de Tichelerweg in. De eigenaar van de zaak komt aangifte doen, het is nog niet bekend welke fietsen, vermoedelijk twee, zijn ontvreemd. De etalageruit was ingegooid met een aantal stenen die binnen en buiten werden aangetroffen. (bps: 03-162076)

Winkeldieven aangehouden

Twee van drie winkeldieven aangehouden en in verzekering gesteld

Enschede

Zondagmiddag 14 december om ongeveer 15.20 uur, werd door een medewerkster van een kledingzaak aan de Noorderhagen in Enschede, een winkeldief aangehouden. Een collega van haar had gezien dat deze man, samen met twee anderen, drie lederen jassen had gestolen. Op de Langestraat wist zij de man te pakken te krijgen. Deze, een 20 jr. man uit Hoensbroek, werd aan de ter plaatse gekomen politiemensen overgedragen. Tijdens de achtervolging vanaf de Noorderhagen richting Langestraat, had de 20 jr. een jas uitgetrokken en weggegooid. Deze jas werd niet teruggevonden. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen van de andere twee, werd een van hen even later op de Oude Markt aangetroffen en aangehouden. Ook hij, een 18 jr. man uit Heerenveen, werd meegenomen naar het bureau waar beiden in verzekering zijn gesteld en opgesloten. Van de derde, net als van de gestolen jassen, ontbreekt nog ieder spoor. Bij het eerste onderzoek bleek bovendien dat de 20 jr. een vest aanhad, wat vermoedelijk bij een winkel in het Duitse Gronau is ontvreemd. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-161953)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --