Ingezonden persbericht Persbericht

COSA Workflow halveert orderdoorlooptijd van KPN ADSL

Vianen, 15 december 2003 -- Dankzij Workflow4Baan, waarin het workflowmanagement-systeem COSA van Transflow naadloos is geïntegreerd met Baan ERP, heeft KPN ADSL de orderdoorlooptijd kunnen halveren. De oplossing wordt ingezet voor het afhandelen van de binnenkomende orders voor ADSL-verbindingen. De halvering van de doorlooptijd kon worden gerealiseerd ondanks een vervijfvoudiging van het aantal aanvragen in twee jaar tijd.

KPN maakte al gebruik van ERP-software van Baan, maar daarmee kunnen alleen de orders worden verwerkt die aan alle voorwaarden voldoen. Zo is het noodzakelijk dat alle klantgegevens juist zijn ingevuld en dat de klant beschikt over een PSTN- of een ISDN-aansluiting. Een order die op een bepaald punt afwijkt, valt uit. Tot voor kort verwerkten de medewerkers deze uitgevallen orders helemaal handmatig zonder hierbij door een systeem ondersteund te worden en dat kostte veel tijd. Daarom koos KPN ervoor om de ERP-software uit te breiden met het workflowmanagementsysteem COSA van Transflow. In COSA zijn de uitzonderingsgevallen gedefinieerd en ter bewerking vastgelegd, zodat ook deze nu gestandaardiseerd worden afgehandeld. Bovendien levert COSA statistieken over basisgegevens en voortgang. KPN kan daardoor de arbeidscapaciteit naadloos aansluiten op de werkvoorraad.

Rob Dekkers, Manager op de afdeling Processen, Systemen en Operations ADSL van KPN, is zeer te spreken over de gecombineerde ERP- en workflowmanagementoplossing van Baan en Transflow: "Eind 2001 hadden we 135.000 ADSL-aansluitingen in dienst en in 2003 gaan we over de 700.000. Mede door de inzet van de COSA workflowmanager hebben we de uitval van al deze aanvragen kunnen verwerken zonder de arbeidscapaciteit al te zeer uit te breiden. We opereren op een competitieve markt, waar je wordt afgerekend op levertijd en betrouwbaarheid van levering. Ik kan daarom wel zeggen dat workflowmanagement een essentiële schakel in ons bedrijfsproces is geworden die we hard nodig hebben op deze groeimarkt."

Over TRANSFLOW Nederland B.V. Als onderdeel van de internationale TRANSFLOW Groep realiseert de Nederlandse vestiging TRANSFLOW Nederland B.V. automatiseringsprojecten met haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Logistiek en Records Management. De COSA producten zijn sinds 1994 in Nederland geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie, waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en de Belastingdienst. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen organisaties. De internationale TRANSFLOW Groep is met circa 300 medewerkers werkzaam in meerdere Europese landen en heeft ook actieve partners in andere werelddelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen en daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Meer informatie: www.transflow.nl/ www.transflow.com.

Contact: TRANSFLOW Nederland B.V. Havenweg 24 A 4131 NM Vianen Telefoon: 0347 - 324624 E-mail: vianen@transflow.com Website: www.transflow.nl, www.elckerlyk.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0903)

Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: prinflux@cs.com, website: www.influx-pr.com