Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/12)

Oosterhout, zondag 14 december 2003

Politie betrapt beschonken automobilisten WERKENDAM: Een 22-jarige inwoner van Werkendam kreeg op vrijdagavond 12 december een proces-verbaal van de politie. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto. De verdachte liep rond 20.40 uur tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Vierlinghstraat. Na zijn arrestatie moest de verdachte mee naar het politiebureau en onderging hij een ademanalyse. De uitslag bedroeg 280 ug/l. De man kreeg een boete van 190,- opgelegd en een rijverbod. Een 30-jarige inwoner van Dussen heeft zondagnacht 14 december omstreeks 01.40 uur eenzelfde bekeuring van 190,- voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd betrapt op het Vrijheidsplein te Dussen en blies 275 ug/l.

Brandende bestelauto rijdt tegen bedrijfspand RIJEN: Zondagnacht 14 december kreeg de politie een melding dat er een bestelauto in de brand stond op de Dorpenbaan te Rijen.Ter plaatse gekomen zagen de agenten dat de bestelauto waarin zich niemand bevond, spontaan uit zichzelf startte, begon te rijden en tegen een bedrijfspand tot stilstand kwam. De brandweer was snel ter plaatse en kon de schade aan het bedrijfspand beperkt houden. De politie is nog bezig met het onderzoek en kan op dit moment geen nadere informatie verstrekken over de toedracht en over de bestuurder / eigenaar van het voertuig.

Politie stelt onderzoek in naar inbraak DE MOER: In de nacht van 13 december werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Zijstraat. Door een ruit van een roldeur te forceren zijn de inbrekers binnen gekomen. Uit de bedrijfsruimte werd gereedschap weggenomen. Tevens werd een op het bedrijfsterrein geparkeerde bestelauto weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt dronken bestuurder aan KAATSHEUVEL: Een 53-jarige inwoner uit Kaatsheuvel is in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd omdat hij onder invloed reed. De politie hield de man omstreeks 1.45 uur aan in de Vaartstraat. Uit een ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage van 1,25 had. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Arrestatie i.v.m. gestolen snorfiets DONGEN: Zaterdagnacht 13 december arresteerde de politie om 01.00 uur een 18-jarige inwoner van Dongen. Hij werd aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed. De rechtmatige eigenaar was zijn snorfiets al vanaf 27 september kwijt. Zaterdagnacht zag hij zijn snorfiets op het Looiersplein staan en waarschuwde de politie. Bij verhoor vertelde de verdachte dat hij het voertuig had geleend van iemand anders. Ook die verdachte is door de politie verhoord en bekende dat hij de snorfiets had gekocht. Uit de feiten en omstandigheden rond de koop van de snorfiets maakt de politie op dat er vermoedelijk sprake is van heling. De rechter zal hier uiteindelijk over oordelen. De aangehouden verdachte is in de loop van zaterdag 13 december weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen bij snelheidscontrole GEMEENTE DRIMMELEN: Op vrijdag 12 december hield de politie snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen. Circa 5,25 % van de passanten reed te snel en krijgt een bekeuring thuisgestuurd. Locatie: Made, Zuideindsestraat (50 km) Tijdstip: van 10.15 uur tot 13.15 uur Aantal passanten: 1345 Aantal overtredingen: 44 Hoogste snelheid: 75 km/u Bijzonderheid: zes bromfietsers, die te hard reden met snelheden van 61 tot 74 km/u Locatie: Terheijden, Moerdijkseweg (80 km) Tijdstip: van 13.35 uur tot 17.05 uur Aantal passanten: 634 Aantal overtredingen: 60 Hoogste snelheid: 126 km/u

Politie waarschuwt: Pincode is en blijft privé TERHEIJDEN: De politie waarschuwt voor oplichting-raktijken, waarbij argeloze slachtoffers hun bankpas en pincode afhandig wordt gemaakt. Een 73-jarige vrouw uit Terheijden is op vrijdag 12 december haar bankpas kwijtgeraakt aan een onbekende man. De vrouw vertrouwde de dader tevens haar pincode toe. De dader vertelde haar dat zij binnenkort een nieuw bankpas zou ontvangen en wilde daarom alvast de oude bankpas meenemen. Daarvoor had hij ook de pincode nodig. Kort na de afgifte is er van haar bankrekening een geldbedrag van 1400,- gepind. Een 75-jarige vrouw uit Wagenberg is op 4 december jl. op dezelfde manier benaderd. Zij heeft de dader haar pinpas en pincode niet meegegeven. De politie maakte op 5 december al melding van een 92-jarig slachtoffer uit Terheijden. Met haar pincode en pinpas heeft de verdachte drie transacties kunnen doen. De politie is op zoek naar de nog onbekende verdachte. Officiële instanties (ook bankpersoneel en de politie) zullen nooit naar uw pincode vragen, die is en blijft privé. Als personen aan de voordeur zeggen dat zij namens een officiële instantie komen vraag dan altijd om een legitimatiebewijs. Zorg dat u het legitimatiebewijs goed leest en kijk of de eventuele foto overeenkomt. Als u nog steeds twijfelt, bel dan de instantie op en doe navraag over het huisbezoek van hun medewerker. Eerlijke mensen zullen daar helemaal geen bezwaar tegen hebben.

Drie woninginbraken in Lage Zwaluwe LAGE ZWALUWE: De politie onderzoek een drietal woninginbraken in Lage Zwaluwe. De diefstallen zijn gepleegd in de nacht van zaterdag 13 december aan de Groen van Prinsterenstraat, de Polanenstraat en de Dr. Dooremansstraat. Alle keren was men vermoedelijk door te hengelen of flipperen bij de voordeur naar binnen gegaan. De bewuste woningen waren niet afgesloten met het zogenaamde nachtslot. In de Polanenstraat werd niets ontvreemd. In de Groen van Prinsterenstraat werden 2 paspoorten, 2 bankpassen, rijbewijs, GSM en tankpas ontvreemd. In de Dr. Dooremansstraat werden een mobiele telefoon en waardepapieren weggenomen. Flipperen of hengelen zijn bekende inbraakmethoden. Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger. Beide manieren zijn te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen.

Politie vindt uitgebrande gestolen auto WAALWIJK: De politie trof zaterdagavond rond 23.00 uur een brandend voertuig aan op de Zomerdijk. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder die avond aan de Huibevendreef in Tilburg ontvreemd was.

Ramkraak op kledingzaak OOSTERHOUT: Op zaterdag 13 december omstreeks 02.35 uur vond in het winkelcentrum Arendshof een ramkraak in een kledingzaak plaats. Met een gestolen auto ramden de daders de winkelpui en gingen er vervolgens met een partij kleding vandoor. De politie was snel ter plaatse en andere eenheden zetten de omgeving af. Dit laatste had vermoedelijk tot resultaat dat de daders hun vluchtauto met de buit achterlieten op de Wilhelminalaan. Daar vond de politie namelijk een beschadigde Opel Kadett terug die afgeladen was met kleding. De daders waren spoorloos. De auto bleek in Breda gestolen te zijn. De kleding was afkomstig uit de bewuste kledingzaak en is inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart en heeft inmiddels diverse getuigen gesproken. Verder zijn het winkelpand en de gestolen auto uitgebreid onderzocht op achtergebleven dadersporen. De bewuste winkel was op 23 november jl. ook al doelwit van ramkrakers. Er werd toen geen kleding gestolen, wel ontstond er veel schade aan de winkelpui.

Politie pakt snelheidsduivel OOSTERHOUT: Op 14 december hield de politie op de Beneluxweg te Oosterhout, een 20 jarige automobilist aan. De man reed in een personenauto aangehouden met een snelheid van 106 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De verdacht overtrad de snelheidslimiet met maar liefst 56 km per uur. De agenten overlegden telefonisch met de Officier van Justitie, waarna de overtreder een boete van 450,- kreeg opgelegd.

Bekeuring voor groeten met de toeter OOSTERHOUT: Op zaterdag 13 december arresteerde de politie rond 01.00 uur een 43-jarige inwoner van Groningen. De man reed luid claxonnerend op zijn snorfiets over de Markt en Klappeijstraat reed. Toen agenten hem aanspraken op dit rumoer, weigerde zijn naam op te geven en zijn bromfietscertificaat te tonen. Hij moest daarom mee naar het politiebureau en kreeg twee bekeuringen. Een boete van 86,- voor het onnodig geluid veroorzaken en een boete van 17,- voor het niet tonen van zijn bromfietscertificaat.

Bron: Jeroen Steenmeijer