Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 december 2003

Laren - auto in sloot na inhaalactie
Zondagmiddag is op de Zutphenseweg een 39 jarige automobilist uit Rijssen in de sloot beland. De man wilde een auto voor hem inhalen, maar kwam tijdens de inhaalactie met de wielen links in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De auto kwam tot stilstand in de sloot. De bestuurder bleef ongedeerd.


IJsselstreek - alcoholcontrole

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben zondagmiddag en -avond een alcoholcontrole uitgevoerd op verschillende locaties in het politiedistrict IJsselstreek. Van de 134 bestuurders hadden er twee teveel gedronken. Een 56 jarige automobilist blies 1,1 prom en proces verbaal wordt opgemaakt. Een 26 jarige bestuurder uit Bathmen blies 0,6 prom. Hem werd een transactie van 190 Euro aangeboden.


Gorssel - reeks inbraken in auto's

Afgelopen weekend is in verscheidene auto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Elfuursweg en Dikkersdamp. Weggenomen zijn autoradio cd-spelers, een mobiele telefoon en een flesje parfum. Van de auto's werd een ruit vernield.


Gorssel - inbraak

Vannacht, omstreeks 01.00 uur is ingebroken in een pand aan de Molenweg. Er werd een raam geforceerd in het pand te komen. Er is echter niets weggenomen. Mogelijk dat men gestoord is door het luide alarm.


Lochem - zebrapad

Vanmorgen heeft de politie naar aanleiding van klachten van ouders en de schoolleiding van de Mr.G.Propschool gecontroleerd op de Barchemseweg bij de voetgangersoversteekplaats. Blijkt dat veel automobilisten niet weten dat men moet stoppen voor een zebrapad als daar een voetganger voornemens is over te steken. Binnen 10 minuten werden 10 overtreders genoteerd voor 115 Euro per overtreding.

Lochem - controles
De politie heeft vanmorgen op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Op de Vordenseweg reed een automobilist 89 km/u. Hier is 60 km/u toegestaan. De boete voor deze automobilist bedraagt 115 Euro.
Verder werd er op de Albert Hahnweg en de Tramstraat aandacht besteed aan het gedrag van scholieren. Op de Tramstraat werd een jongedame bekeurd voor het niet rechts houden (drieen naast elkaar fietsen) en op de Albert Hahnweg reed een scholiere door het rode licht.


Einde berichten

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52
---- --