PAMGENE INTERNATIONAL B.V

Pamgene breidt scientific advisory board uit

wetenschappelijke focus leidt tot commerciele toepassingen

15 december 2003. PamGene International B.V., een biotechnologie bedrijf dat is gespecialiseerd in toepassingen van de microarray technologie, heeft onlangs vier nieuwe leden van haar wetenschappelijke adviesraad (scientific advisory board) benoemd. De nieuwe scientific advisory board bestaat nu uit acht internationaal gerenomeerde wetenschappers. Ze zijn actief in verschillende disciplines die relevant zijn voor de wetenschappelijke en commerciele ontwikkeling van PamGene zoals oncologie, infectieziekten, bioinformatica, genetica, farmaceutische research and development, immunologie en proteomics. De scientific advisory board biedt PamGene de mogelijkheid haar wetenschappelijke en commerciele netwerk gericht uit te breiden en signaleert actief kansen voor de veelzijdige technologie en de producten van PamGene.

De nieuwe leden van de scientific advisory board zijn Bertrand Jordan, die veel ervaring heeft in gen expressie analyse en genomisch onderzoek, Daniel Chan, Professor of Pathology, Oncology, Urology and Radiology aan John Hopkins University Medical School, Herb Heyneker, die meer dan 20 jaar R&D ervaring heeft in moleculaire genetica bij verscheidene biotechnologie bedrijven en Peter Lockey, Director of Biochemistry and High-Throughput Screening bij Argenta Discovery die bekend is met de farmaceutische industrie. De huidige leden zijn Olli Kallioniemi (VTT-Biotechnology en University of Turku in Finland), Jutta Heim (Novartis), Julie Fox (University of Calgary) en Torben Orntoft (Aarhus University Hospital, University of Aarhus) (zie bijlage voor meer details van de leden van de scientific advisory board).

De uitbreiding van de scientific advisory board komt op een moment dat PamGene de fase van productie en commercialisatie ingaat. De marktintroductie van de PamStation(tm)96 is gepland in het eerste kwartaal van 2004. Dit systeem is o.a. belangrijk voor het introduceren van gen expressie analyse chips voor secondaire screening en kinase selectiviteits assays. Met de PamStation(tm)96, is PamGene in staat samen met farmaceutische bedrijven het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen aanzienlijk te versnellen en efficienter te maken. Dit systeem biedt een totaal oplossing: testapparatuur, bijbehorende testen, en data-analyse. Olympus, een van de strategische partners van PamGene, is bezig met de introductie van een ander product in Europa. Dit produkt is snel en gebruiksvriendelijk, specifiek ontwikkeld voor micro-array gebaseerd DNA, RNA en Eiwit onderzoek.

Het doel van de scientific advisory board is om PamGene te wijzen op nieuwe applicaties voor haar veelzijdige 5D-Pulse(tm) microarray platform. Zo presenteerden de scientific advisory board-leden tijdens het jaarlijkse PamGene Wetenschappelijk Symposium hun visie op PamGene's kansen en activiteiten die het bedrijf op de korte termijn kan ontplooien. Zij bespraken dit met het management en de wetenschappelijke medewerkers van PamGene. Dit resulteerde direct in een aantal veelbelovende initiatieven.

Alan Chan, voorzitter van de scientific advisory board en Vice President of Scientific Applications bij PamGene zegt hierover: 'Ik ben er trots op dat wij deze bijzondere groep wetenschappers als adviseurs voor PamGene hebben. De biotechnologische kennis en ervaring die de verschillende board-leden inbrachten tijdens onze eerste bijeenkomst, gaven ons niet alleen veel nieuwe inzichten, maar bevestigden ook dat PamGene de juiste keuzes heeft gemaakt ten aanzien van de gewenste positionering in de microarray markt in 2004 en verder.'

Over PamGene PamGene is een internationaal biotechnologie bedrijf dat is opgericht in december 1999. PamGene ontwikkelt, produceert en verkoopt microarray technologie oplossingen en producten, gebaseerd op de 5D-Pulse(tm) technologie. Deze veelzijdige technologie en producten leveren een toegevoegde waarde aan het ontwikkelingsproces van nieuwe medicijnen en zullen worden gebruikt voor diagnostiek in ziekenhuizen. PamGene heeft 45 medewerkers. In november 2003 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw gebouw in Den Bosch om de productie- en testfaciliteiten in lijn te kunnen brengen met de toenemende vraag naar haar biochips en microarray producten.

PamGene International B.V. Postbus 1345 5200 BJ 's Hertogenbosch www.pamgene.com

Voor nadere informatie: Tim Kievits, Chief Executive Officer tkievits@pamgene.com +31 (0)73 615 8080 Bijlage: Scientific Advisory Board


---
Bijlage

Profielen van de scientific advisory board leden

Olli Kallioniemi is wereldwijd een van de meest geciteerde wetenschappers op het gebied van weefsel en siRNA tumor arrays, klinische en functionele validering van medicijn componenten met behulp van weefsel en cel microarrays, alsmede op het gebied van genexpressie en profilering van borstkanker. Hij is ook een van de geaccrediteerde ontdekkers van vergelijkende genomische hybridisatie. Kallioniemi werkt bij VTT-Biotechnology en de Universiteit van Turku in Finland. Hij is ook verbonden aan het Translational Genomics Research Institute, a spin-off van zijn vorige werkzaamheden bij NIH in Bethesda.

Jutta Heim heeft veel van haar kennis en ervaring opgedaan binnen de farmaceutische industrie en heeft tegelijkertijd een sterke onderzoeksachtergrond. Zij genoot haar postdoctorale opleiding en sabbaticals in de Verenigde Staten aan de Rockefeller University, MIT en Harvard/Dana Farber Cancer Institute. Jutta's huidige rol binnen Novartis is Senior Scientific Expert of Molecular and Cell Biology and Head of The Lead Discovery Center in Basel, Zwitserland. Zij is ook lid van The Research Management Board van Novartis Pharma, Head of The Molecular and Cell Biology Council in Novartis en Head of The Vertex Research Committee.

Julie Fox is Head of Molecular Diagnostics at the University of Calgary in het Provincial Laboratory for Public Health. Daarvoor was zij senior docent in medische virologie aan de University of Wales in het Verenigd Koninkrijk. Haar doctoraal en postdoctorale training kreeg zij aan het Department of Virology bij Professor Richard Tedder waar zij zich specialiseerde op het gebied van herpes virussen.

Bertrand Jordan is gepensioneerd en heeft een breed track record opgebouwd in deeltjes fysica bij CERN in Geneva, als CNRS Research Director (Maître de recherches) en vervolgens director at CIML, waar hij leiding gaf aan het programma over uitgebreide expressie analyse. Hij heeft nu een aantal activiteiten waaronder de coördinatie van het Marseille-Genopole project, een consortium dat tot doel heeft genomics-onderzoek te stimuleren. Jordan is ook actief bij Ipsogen (voortgekomen uit CIML in 1999) waar hij de scientific advisory board voorzit.

Daniel Chan is Professor of Pathology, Oncology, Urology and Radiology aan John Hopkins University Medical School en begeleidt de activiteiten van 270 wetenschappers op het gebied van klinische chemie en diagnostiek. Hij is ook verantwoordelijk voor twee onderzoeksafdelingen als Director of the Clinical Chemistry Division en Director of the Biomarker Discovery Centre. Hij zit in redactieraad van verscheidene publicaties en is als adviseur verbonden aan Ciphergen Biosystems, Roche Diagnostics and AmCare.

Peter Lockey is Director of Biochemistry and High-Throughput Screening bij Argenta Discovery, een bedrijf in geneesmiddelenontwikkeling dat kandidaat-componenten selecteert en optimaliseert voor de farmaceutische industrie. Lockey was daarvoor Head of the high throughput screening group van Aventis en heeft meer dan 14 jaar ervaring in de farmaceutische industrie.

Herb Heyneker heeft meer dan 20 jaar R&D ervaring in moleculaire genetica. Hij was de eerste wetenschapper van het in 1976 opgerichte Genentech. In 1984, werd Heyneker Vice President of R&D bij Genencor, een spin-off van Genentech. Het laatste decennium was hij medeoprichter van drie biotechnologie bedrijven. Bij Eos, een bedrijf dat zich richt op functional genomics, was hij tot voor kort Chief Technology Officer. Heyneker heeft een PhD in moleculaire genetica van de Universiteit Leiden en is auteur van meer dan 50 peer-reviewed artikelen.

Torben Orntoft is als Chief Physician verbonden aan het Department of Clinical Biochemistry van het Aarhus University Hospital en is Professor of Molecular Cancer Diagnostics aan de University of Aarhus in Denemarken. Hij is ook de medeoprichter en CEO van AROS Applied Biotechnology, een bedrijf dat klinische services rond transcript profiling biedt. Orntoft heeft meer dan honderd peer-reviewed journals op zijn naam staan en heeft zich daarbij gespecialiseerd in uitvoeren van moleculair oncologische diagnostiek op een array platform.

15 dec 03 16:32