Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 15 december 2003
* VERDACHTEN CARJACKING AANGEHOUDEN ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft maandagmorgen omstreeks half twaalf op de Jufferkade twee mannen en een vrouw uit Frankrijk (31, 26 en 23 jaar) aangehouden. Het drietal had kort daarvoor op de Overblaak geprobeerd met geweld de auto van een 35-jarige vrouw uit Rotterdam te stelen. Het slachtoffer, dat in haar auto zat, werd plotseling door de verdachten overvallen. Ze probeerden haar uit de auto te trekken. Aangeefster begon hierop te gillen en reed met de auto weg, waarbij ze een aanrijding veroorzaakte. Hierop namen de daders ijlings de benen. Gealarmeerde politiemensen hielden de verdachten even later, op signalement, aan. Ze werden overgebracht naar een politiebureau, waar het drietal verklaarde dat ze vervoer naar Frankrijk nodig hadden. Bij de 26-jarige vrouw werd twee ons heroïne aangetroffen en in beslaggenomen.


* NEGEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN EN VOORGELEID VOOR BEROVINGEN MET

PEPPERSPRAY ROTTERDAM - Het Geweldsteam van het district Oost van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft de afgelopen weken negen verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van zes berovingen in de maanden september en oktober. De verdachten zijn voorgeleid aan de Officier van Justitie en bevinden zich op dit moment in bewaring. De verdachten, in de leeftijd van 13, 14 en 16 jaar oud, opereerden in wisselende samenstelling en maakten bij de berovingen gebruik van pepperspray. De gewelddadige berovingen vonden onder andere plaats op de Shanghailaan, het Capelsebrugpad, de Evenaar en het Alexanderplein. Ze schroomden niet om bij deze misdrijven grof geweld te gebruiken. Verschillende slachtoffers kregen klappen, werden bedreigd en met pepperspray in hun gezicht gespoten. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Rotterdam-Zuid. De goede metroverbinding en de gedachte dat zij in het oostelijk stadsdeel minder bekend waren, was de reden dat zij de berovingen in dat gebied pleegden. De buit bestond voornamelijk uit geld en mobiele telefoons en werd voor eigen gebruik aangewend.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES ROTTERDAM - De Verkeerspolitie hield maandagmorgen radarsnelheidscontroles op de Laan op Zuid en de Westzeedijk. Op de Laan op Zuid reden tussen 07.15 en 09.15 uur, 13 van de 1620 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50km. De hoogste snelheid bedroeg 71 kilometer per uur. Tussen 10.00 en 11.30 uur gingen op de Westzeedijk 13 van de 420 gecontroleerde bestuurders in de fout. Hoogst gemeten snelheid 118 kilometer per uur (ipv. 50km).