Politie Limburg-Noord

Laatste mediaberichten 15 december Datum: 15-12-2003 Plaats: Regio Man aangehouden voor flessentrekkerij Weert -- De politie van Weert heeft maandagmorgen kort voor tien uur een 35-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht minstens negen keer bij drie tankstations in Weert te hebben getankt zonder te betalen.

De man tankte maandagmorgen bij een tankstation aan de Maaseikerweg in Weert. Net als enkele keren eerder liep hij na het tanken het kantoor binnen met de mededeling dat hij zijn pinpas niet bij zich had. Daarbij toonde hij zich bereid een schuldbekentenis te ondertekenen. Omdat de schuld nu wel erg hoog opliep, werd de politie gewaarschuwd. Onderzoek wees uit dat de man op vrijwel identieke wijze bij andere tankstations in Weert had getankt. Inmiddels was zijn schuld opgelopen tot meerdere honderden Euro's. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij (het herhaaldelijk kopen van goederen zonder de bedoeling deze te betalen).

Onbekende veroorzaakt amok in supermarkt Echt -- Een onbekende, circa 50-jarige man, heeft maandagmorgen in een supermarkt aan de Zuiderpoort in Echt nogal wat amok gemaakt en winkelpersoneel bedreigd. Toen de politie werd gewaarschuwd, ging de man er in een vermoedelijk gestolen auto Tekst: vandoor. De opschudding begon toen de man in een wachtrij voor de kassa begon te schelden op een klant die na hem aan de beurt zou zijn. Die klant had een portemonnee in de kar liggen en de man veronderstelde dat hij de schuld zou krijgen als die portemonnee gestolen zou worden. Vijf minuten nadat de man de winkel op verzoek van het personeel had verlaten, keerde hij terug met een Mechelse herder en een breekijzer. Nadat hij schreeuwend het personeel had bedreigd en de politie werd gewaarschuwd, stapte de man in een auto met Belgisch kenteken en ging er vandoor. Onderzoek op basis van het genoteerde kenteken wees uit dat die auto in België gestolen moet zijn. De man is tot op heden niet opgespoord; niemand raakte gewond.

47 Bekeuringen bij verkeerscontroles schoolgaande jeugd Venlo / Roermond -- Bij verkeerscontroles, gericht op schoolgaande jeugd op de Kapellerlaan in Roermond, de Wylrehofweg, Natteweg, Prof. Gelissensingel en Sloot in Venlo heeft de politie maandagmorgen 47 scholieren bekeurd.

In Roermond werden 18 scholieren bekeurd voor het niet voeren van verlichting op hun fiets. Bij de controles in Venlo werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor verlichting, 12 bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en 3 bekeuringen werden uitgedeeld voor overige verkeerszaken.