Gemeente Breukelen


Trap vervangt tijdelijk hellingbaan NS-station Breukelen

Wegens werkzaamheden wordt de hellingbaan naar het westelijk perron (richting Utrecht/Rotterdam) vanaf maandag 15 december vervangen door een tijdelijke trap. Het blijkt niet mogelijk te zijn gedurende de gehele bouwperiode het perron richting Utrecht/Rotterdam per hellingbaan bereikbaar te houden.

In de komende periode moeten op de plek van de huidige hellingbaan diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, waaronder beton aanbrengen, zand aanvullen en de aanleg vindt plaats van nieuwe sporen. Daarnaast is de ruimte rond de toegang naar het perron te krap om de hellingbaan te verplaatsen. De tijdelijke trap naar het westelijke perron komt in de spooronderdoorgang. Vanaf april 2004 komt hier de nieuwe, definitieve trap. De ingebruikname van de lift naar de perrons kan in juni 2004 plaatsvinden. ProRail erkent dat deze toegangssituatie een tijdelijke verslechtering betekent voor mindervaliden en voor bijvoorbeeld treinreizigers met kinderwagens. Helaas is het door de geplande bouwwerkzaamheden en de beperkte ruimte helaas onvermijdelijk. ProRail vraagt dan ook uw begrip voor de overlast die u mogelijk zult ondervinden.

Met vragen kunt u terecht bij het informatiecentrum over de Spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht, Stationsweg 81 te Breukelen. Telefoon 0346 - 252 700.