CONNEXXION

Connexxion: Verklaring naar aanleiding van ongeval Almelo

PERSBERICHT

Datum: 15 december 2003 Kenmerk: CS/ 03.034

Verklaring naar aanleiding van ongeval Almelo

Op vrijdagmorgen 12 december heeft in de stalling Almelo een ernstig incident plaatsgevonden bij het afsluiten van een bus door de chauffeur na einde dienst. Ondanks reanimatiepogingen is de chauffeur bij dit tragische ongeval komen te overlijden. Naar aanleiding van het incident zijn door de Arbeidsinspectie, politie en Connexxion gezamenlijk met deskundigen van busfabrikant VDL Berkhof Heerenveen onderzoeken naar de gang van zaken gestart.

Vooruitlopend op de uitkomsten van deze onderzoeken heeft Connexxion bij alle chauffeurs die met dit type bus rijden de afsluitprocedure nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Chauffeurs dienen altijd de bus te verlaten via de achterdeur. De bussen zijn door de Arbeidsinspectie en politie vrijgegeven voor inzet op de dienstregeling. Voor de goede orde kan nogmaals worden gemeld dat het ongeval heeft plaatsgevonden bij het afsluiten van de bus in de stalling (bediening hoofdschakelaar) en dat tijdens het rijden met passagiers dit soort incidenten niet kan plaatsvinden.

Hoewel het onderzoek van de Arbeidsinspectie nog niet is afgerond, hebben de Groepsdirectie van Connexxion en de busfabrikant, VDL Berkhof Heerenveen, het volgende besloten: de besturing van de voordeuren wordt tijdelijk zodanig aangepast dat een dergelijke situatie wordt uitgesloten. Op zeer korte termijn zal deze modificatie worden uitgevoerd, afhankelijk van de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen. Door de modificatie zal de luchtdruk wegvallen na het bedienen van de hoofdschakelaar. Totdat de aanpassingen zijn gerealiseerd, blijft de huidige instructie voor het verlaten van de bus door de chauffeurs van kracht. Connexxion zal in nauw overleg met de busfabrikant op zoek gaan naar een definitieve oplossing.


---

Alleen voor de pers:

nadere informatie: Coen Sleddering, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1606 of 06 53 125 041

15 dec 03 18:57