Gemeente Gouda


03.156 gouda bij kaarslicht

datum: 10 december 2003

gouda bij kaarslicht

Tijdens en voorafgaand aan Kaarsjesavond, aanstaande dinsdag, ontvangt de gemeente Gouda een viertal gasten uit Kongsberg. Het gaat om de volgende mensen: burgemeester de heer V. Lande van Kongsberg en partner mevrouw R. Fosso, mevrouw V. Henden Nillsen, gemeenteraadslid, en mevrouw A. Sperle, gemeenteambtenaar, met partners.

programma

Zondagavond 14 december is er een welkomstdiner met enkele collegeleden en de gemeentesecretaris

Maandag 15 december worden buitenwijken en directe omgeving van Gouda bezocht. Om 14.00 uur worden de gasten op het stadhuis ontvangen door de heer W.M. Cornelis, burgemeester van Gouda.

Voorafgaand aan de bijeenkomst op 16 december om 19.30 uur, speelt zich een bijzonder decor af. Het stadhuis en alle andere gebouwen rond de markt en elders in de binnenstad worden met kaarsen verlicht. De straatverlichting wordt dan gedoofd om plaats te maken voor het ontsteken van de lampjes in de boom. Voorafgaand hieraan leest burgemeester Cornelis traditiegetrouw het Kerstevangelie voor.

De burgemeester van Kongsberg, de heer Lande, ontsteekt de kerstboom tijdens deze avond.

uitnodiging

Maandag 15 december om 14.00 uur ontvangt burgemeester W.M. Cornelis de gasten uit Kongsberg in het Stadhuis (burgemeesterskamer). U wordt in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn en vragen te stellen.

Woensdag 17 december keert het bezoek terug naar Noorwegen.