DDK & PARTNERS

Uniek concept zorgt voor doorbraak in zorgverlening

Utrecht, 9 december 2003

Het is kommer en kwel in de Nederlandse zorgsector. De zorg is ontoegankelijk. De verzekerde heeft geen stem in welke zorg hij nodig heeft en bij wie hij daarvoor terecht kan. Daarnaast rijzen (ziekenfonds)premies en eigen bijdragen momenteel de pan uit.

De overheid stuurt aan op meer marktwerking in de zorg en diezelfde sector moet bedrijfsmatiger werken. Zodoende moeten meer keuzemogelijkheden voor de zorgvrager beschikbaar komen. Diezelfde zorgvrager krijgt volgens de plannen van de overheid ook meer verantwoordelijkheid. Kortom, de zorg moet dichter bij de burger komen. In de praktijk is daar vooralsnog niets van terug te vinden.

De afgelopen maanden is daarom achter de schermen een uniek concept uitgewerkt dat aan al deze wensen tegemoet komt. De verzekerde bepaalt straks zelf welke zorg hij krijgt én wat hem dat kost. En dat alles met slechts één druk op de knop.

Wat deze plannen precies inhouden, lichten wij graag toe op een persconferentie op dinsdag 16 december. Op deze bijeenkomst zullen de initiatiefnemers de plannen ontvouwen, waarbij zij terzijde worden gestaan door een aantal experts op het gebied van zorgverlening in Nederland.

Het forum bestaat uit de volgende personen:

A. (Alie) Brittijn-Visscher
Directeur
Regionaal Patiënten/ Consumenten Platform Rijnmond Rotterdam

Mr.dr.drs. M.A.J.M. (Martin) Buijsen
Universitair hoofddocent Gezondheidsrecht
Erasmus Universiteit-BMG
Rotterdam

J. (Bob) Geijp
Directeur SPD-ZHZ
Dordrecht

S. (Stirus) Opheikens
Manager Zorg
Thuis- en kraamzorgorganisatie Samenzorg
Leeuwarden

R. F. (Randolph) Swens
Manager zorginnovatie
OZ Zorgverzekeringen
Breda

De forumleden zullen ieder vanuit hun eigen specialisme/vakdiscipline vragen beantwoorden en hun mening geven over het nieuwe zorgconcept.

DDK & Partners
Joris Daalhuisen
Jochem Geerdink