Gemeente Stede Broec 12-12-2003 Senioren tevreden over hun woning

Op dinsdag 16 december wordt het rapport van de Seniorenmonitor 2003 Stede Broec aan het gemeentebestuur aangeboden. De Seniorenmonitor is een jaarlijks herhaald onderzoek onder eenderde van de inwoners van 60 jaar en ouder. Dat waren er dit jaar 3300, dus zijn 1100 mensen benaderd met een vragenlijst. Op die manier probeert de gemeente de vinger aan de pols te houden over allerlei onderwerpen waar senioren belang bij hebben.

Vorig jaar is begonnen met een onderzoek op het gebied van gezondheid, zorg, voorzieningen en mobiliteit. Dit jaar is aangesloten bij het grote regionale woonbehoefte-onderzoek en zijn verder vragen gesteld over contacten die mensen hebben en activiteiten waaraan zij meedoen. Hoewel lang niet alles probleemloos is, is het plezierig te kunnen vaststellen dat de meerderheid van de senioren zeer tevreden is met hun huidige woning en woonomgeving.

Het onderzoek is, in opdracht van de gemeente, uitgevoerd door het Sociaal-Wetenschappelijk Bureau van het SOW. Voor belangstellenden zijn samenvattingen van de Seniorenmonitor 2003 af te halen bij het kantoor van de Stichting Welzijn Ouderen (in de bibliotheek aan de Stationslaan) of bij de balie van het gemeentehuis. Wie het volledige rapport wil lezen, kan daarvoor een afspraak maken met ouderenwerker Jan Roggen, telefoon 523860 of met de afdeling welzijn op het gemeentehuis, telefoon 510173.