Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 december 2003

Vijf auto's open gebroken

In dezelfde nacht vijf auto's opengebroken die relatief dicht bij elkaar stonden

Haaksbergen

Maandagmorgen 15 december werden een vijftal eigenaren van auto's aan de Volmer en de Koamscher in Haaksbergen geconfronteerd met het feit dat in de nacht van zondag op maandag hun auto's waren open gebroken. Van 4 auto's aan de Volmer en 1 aan de Koamscher was of een raampje ingeslagen of het portierslot vernield. In alle gevallen was audioapparatuur de buit. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht in die nacht aan de Volmer of omgeving iets hebben gehoord of dat hen iets is opgevallen wat in verband kan worden gebracht met deze autokraken. Dat het om dezelfde dader cq daders gaat, sluit de politie niet uit. (bps: 03-162098)

Inbraak en diefstal bij en uit bedrijf

Geld en goederen ontvreemd uit en bij een bedrijf

Haaksbergen

Maandagmorgen 15 december werd gemeld dat er het afgelopen weekend was ingebroken bij een bedrijf aan de Parallelweg in Haaksbergen. Het is nog niet duidelijk geworden hoe de dader cq daders zijn binnengekomen. Wel waren in het bedrijf een groot aantal binnendeuren en kasten opengebroken. Weggenomen werd een hoeveelheid gereedschap, geld en sigaretten uit een sigarettenautomaat en geld uit een viertal koffieautomaten. Daarnaast werd ontdekt dat vanaf de binnenplaats van het bedrijf een hoeveelheid koper, strips van 4 bij 4.5 meter, was weggenomen. De totale schade is nog niet bekend. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-162123)

Ergerlijke mishandeling

Fietser na opmerking over rijgedrag mishandeld door scooterbestuurder

Enschede

Maandagmiddag 15 december om ongeveer 17.45 uur wordt gemeld dat op de Lambertus Buddestraat een man op de grond zou liggen. Onder een bruggetje aan deze straat werd een man aangetroffen die een wond aan zijn rechter wenkbrauw had en zijn onderlip open had liggen. Bij de man stonden een aantal getuigen die de man probeerden te helpen. Het bleek dat de man, een 48 jr. Enschedeer, op zijn fiets had gereden over het fietspad van de Lambertus Buddestraat komende uit de richting van de Parkweg en rijdende in de richting van de G.J. van Heekstraat. Op de kruising van de fietspaden van de Lambertus Buddestraat en de Spoordijkstraat werd de fietser bijna aangereden door een bestuurder van een bromscooter. De 48 jr. sprak de jongen op zijn rijgedrag aan en fietste daarop verder. De scooterbestuurder bleef achter hem rijden en reed een aantal keren met zijn scooter tegen de fiets van de 48 jr. aan. Deze kon hierdoor niet verder fietsen en stapte af. Direct kreeg hij van en scooterbestuurder een dusdanige vuistslag dat hij viel en hard met zijn gezicht in aanraking kwam met de grond. Of hij op de grond nog is geschopt of geslagen weet de 48 jr. niet meer. Een getuige, die in de buurt was, kon de mishandeling bevestigen. De dader was daarop weggereden. Slachtoffer en getuige konden een summier signalement van de dader geven. Het enige wat bekend is dat het een Nederlandse jongen is met kort haar die op een grijze scooter rijdt. De politie wil dan ook, ook in deze zaak, graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over deze dader kunnen vertellen. Dan kan via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling van zijn verwondingen kon hij naar huis. (bps: 03-162412)

Fietsen gecontroleerd

In samenwerking met school fietsen van leerlingen gecontroleerd op correcte verlichting

Enschede

Maandagmorgen 15 december werd tussen 07.45 en 08.30 uur een fiets verlichtingscontrole gehouden bij het Bonhoeffercollege aan de Bruggertstraat in Enschede. De controle, die in samenwerking met de school werd gehouden, had een preventief karakter en er werd alleen waarschuwend opgetreden. Van de 260 gecontroleerden bleek ruim een kwart op een fiets te rijden met een defect voor of achterlicht. In het nieuwe jaar zal er opnieuw worden gecontroleerd. Dan is het niet meer waarschuwen maar wordt er bekeurend opgetreden. (bps: 03-162205)

Jan Camphuis 053-4555588 ---- --