Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (16/12)

Tilburg, 16 december 2003.

Winkeldiefje

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat betrapte winkelpersoneel gistermiddag rond vijf uur een 12-jarige Tilburgse jongen, die er met een sleutelhanger vandoor wilde gaan. Hij werd door het personeel in de kraag gepakt en aan de politie overgedragen.

18 bekeuringen bij verkeerscontrole

MOERGESTEL - Agenten van het politieteam Oisterwijk hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Tilburgseweg in Moergestel. Bij deze controle werden 334 weggebruikers gecontroleerd. Van hen gingen er 18 op de bon omdat ze de autogordel niet droegen.

Baldadige jongen aangehouden

OISTERWIJK - Surveillerende agenten hebben gisteravond aan de Lavendel in Oisterwijk een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van baldadigheid (beschadigen van ruiten wijkcentrum). Toen de politie de jongen aanhield werd hij opstandig en beledigde hij de agenten.

Gebroken been

GOIRLE - Een 16-jarige jongen uit Goirle liep gisteravond rond kwart voor negen aan de Hoogeindseweg een gebroken been op toen hij op zijn fiets uit wilde wijken voor een kat. Hierbij kwam de Goirlese jongen ten val en brak daarbij zijn been. De GGD heeft hem naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

21 bekeuringen

GOIRLE - Aan de Van Haestrechtstraat heeft de politie van Leijdal gisteravond een verkeerscontrole gehouden Er gingen 9 weggebruikers op de bon omdat ze te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur terwijl op de Van Haestrechtstraat maar 50 gereden mag worden. Verder gingen er 12 fietsers op de bon omdat ze de verlichting van hun fiets niet in orde hadden.

Snelle agenten pakken inbreker

TILBURG - Na een inbraakmelding in een kantoorruimte aan de Generaal Smutslaan, vannacht rond halféén, waren agenten binnen twee minuten ter plaatse. Met assistentie van diensthond Rico werd de inbreker uit het kantoorpand gehaald en aangehouden. De inbreker, een 32-jarige Tilburger, was door een buurtbewoner betrapt die de politie belde. De dief was het pand binnen gekomen door een ruit met een steen te vernielen.

Fiets verlichtingscontroles hebben effect

OISTERWIJK - De verlichtingscontroles die de politie in district Tilburg heeft gehouden, blijkt effect te hebben. Vanmorgen kon de politie bij een verlichtingscontrole nog maar 2 weggebruikers betrappen die de verlichting niet in orde hadden. Opvallend is dat na een periode van controleren veel fietsers de verlichting nu wel in orde hebben en daarvoor waren de controles ook bedoeld.

MOERGESTEL - Aan de Tilburgseweg in deze plaats gingen 9 fietsers op de bon. Ook hier stelde de politie vast dat veel fietsers hun verlichting wel in orde hebben.

Politie zoekt Turkse getuige

TILBURG - Het politieteam van Tilburg Noord is op zoek naar een Turkse man, die op 3 december jl. drie vechtende Somalische vrouwen aan de Haendellaan uit elkaar heeft gehaald. Bij onderzoek door de politie bleek, dat een 34-jarige Somalische vrouw door twee nog onbekende landgenoten was beroofd waarbij haar portemonnee met 400 euro werd buitgemaakt. Het slachtoffer werd bij deze beroving geslagen, geschopt, gekrabd en bedreigd met een mes. De politie hoot dat de Turkse man die de vechtende uit elkaar heeft gehaald zich alsnog via het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP) 0900 - 88 44 wil melden bij de politie van Tilburg Noord.

Bron: Carel Bouman