Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 december 2003

Eenzijdig ongeval met letsel

Man valt door gladheid op het wegdek van zijn fiets en raakt hierbij gewond

Oldenzaal

Een 35-jarige man uit Hengelo fietste maandagmorgen 15 december omstreeks 08.00 uur op het fietspad gelegen naast de Hazewinkelweg in Oldenzaal. Het wegdek was glad waardoor hij in een haakse bocht naar links ten val kwam. Hij liep een pijnlijke heup op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-162092)

Twee gewonden bij aanrijding

Twee gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Fleringen

Een 24-jarige automobilist uit Tubbergen reed maandagmiddag 15 december omstreeks 17.05 uur op de Jan van Arkelweg in Tubbergen. Hij kwam door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht en reed frontaal tegen een hem op dezelfde weg tegemoetkomende auto aan, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Saasveld. De 24-jarige man alsmede een 18-jarige vrouw uit Saasveld, die bij de 43-jarige bestuurster in de auto zat, raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten total loss. Op het wegdek was het een grote ravage, waardoor de brandweer kwam en de boel schoonmaakte. (bps: 03-162410)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond nadat hij tegen een portier van een auto botste en ten val kwam

Hengelo

Een 44-jarige man uit Hengelo parkeerde maandag 15 december omstreeks 18.15 uur zijn auto aan de Berfloweg in Hengelo. Hij zag niet dat er een fietser kwam aanfietsen en toen hij het portier opende, botste de fietser, een 48-jarige man uit Enschede, tegen het portier aan en kwam ten val. De 48-jarige man raakte hierdoor lichtgewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-162414)

Diefstal portemonnee

Man verschaft zich met een smoesje toegang tot een woning en gaat er met de portemonnee van de bewoonster vandoor

Losser

Zondagmiddag 14 december stond omstreeks 17.15 uur bij een 84-jarige vrouw uit Losser een jongeman aan de deur. Hij vroeg of hij even mocht bellen. De vrouw liet hem binnen en nadat de man de woning aan de Mozartstraat weer verlaten had, ontdekte zij dat haar portemonnee was gestolen. Zij deed inmiddels aangifte. Het signalement van de dader is als volgt: een magere man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud en 1.70 à 1.75 meter lang. Hij heeft donker haar met slagen en droeg een donkere jas en donkere broek. Onder de jas droeg hij vermoedelijk een roodkleurige trui. De man zag er netjes uit en sprak Nederlands zonder opvallend accent. (bps: 03-162126)

Aanhouding verdachte

Man aangehouden wegens mishandeling en vernieling

Hengelo

Politieagenten hielden maandagavond 15 december omstreeks 20.30 uur op de Emmaweg in Hengelo een 20-jarige man uit Hengelo aan. Hij wordt ervan verdacht zich diezelfde avond op diverse locaties in Hengelo schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling of vernieling. Het begon die avond rond 18.45 uur op de Buitenweg in Hengelo. Een 72-jarige man uit Hengelo was bezig zijn auto uit te laden toen twee personen voorbij fietsten. Een van hen stapte van zijn fiets en begon de 72-jarige man zonder enige aanleiding te slaan en te schoppen, waarna hij er vandoor ging. In hoeverre de 72-jarige man hierbij letsel heeft opgelopen, is nog onbekend. Iets later die avond werd een ruit ingegooid van een woning van een 41-jarige man aan de Tuindorpstraat in Hengelo. Kort daarna werd aan de Prinses Beatrixstraat in Hengelo een voorruit van een auto ingegooid. Achter het stuur van de auto zat op dat moment een 45-jarige vrouw uit Hengelo. In alledrie gevallen kwam het opgegeven signalement van de dader overeen met dat van de 20-jarige. Politieagenten onderzochten de omgeving en troffen de 20-jarige verdachte in de Emmastraat aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. De 20-jarige is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 03-162440)

Huisvredebreuk

Politie houdt man aan, nadat hij weigert een horecagelegenheid te verlaten

Oldenzaal

Politieagenten hielden maandagmorgen 15 december omstreeks 11.30 uur een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een horecagelegenheid aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. De eigenaar van de horecagelegenheid had hem even daarvoor diverse keren gevraagd te vertrekken maar dit weigerde hij, waarop de politie werd gebeld. Ook toen de politieagenten hem vorderden de zaak te verlaten, weigerde hij, waarop hij werd aangehouden. Hij werkte niet mee en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. De 19-jarige man werd nog diezelfde middag met een dagvaarding heengezonden. (bps: 03-162168)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --