Politie Limburg-Noord

Mediabericht 16-12-2003 (13.45 uur) Datum: 16-12-2003 Plaats: Regio LIMBURG-NOORD -- 3.423 boetes bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 8 december t/m 15 december 2003 in totaal 56.811 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.423 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo: Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 10.361 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 571 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Belfeld, Blerick en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 11 december op de Scholtis Coopmansstraat in Blerick: 107 km/u waar 50 km/u de limiet is. Wat op de Natteweg in Venlo opviel was dat 16,6% van de bestuurders ter plaatse te hard reed.

Bij controles met staande houding werden 72 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden zonder de verplichte autogordel. 25 bestuurders werden geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Voor diverse andere overtredingen, waaronder een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van een helm en het negeren van rood licht, werden 23 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Roermond: Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 23.399 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1545 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Koningsbosch, Sint Odiliënberg, Reuver, Roermond en Swalmen. De hoogste snelheden die met de laserauto en de driepoot werd gemeten, waren op respectievelijk woensdag 10 december op de Rijksweg Noord N271 in Echt en op donderdag 11 december op de Maastrichterweg in Roermond: 95 km/u waar 50 km/u de limiet is. Tekst: Bij controles met staandehouding werden 59 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden zonder de verplichte autogordel. Voor het voeren van slechte verlichting werden 38 fietsers geverbaliseerd. 25 bestuurders werden geverbaliseerd voor parkeren. Voor diverse andere overtredingen, waaronder een slechte rem en de afwezigheid van een fietsbel of de aanwezigheid van een slechte fietsbel, werden 41 bestuurders geverbaliseerd. In totaal kregen 54 fietsers de opdracht om de gebreken aan hun fiets te herstellen. Als hier niet aan wordt voldaan volgt een proces verbaal.

In het politiedistrict Weert: Leden van het Verkeershandhavingsteam politiemensen van de basiseenheden en van de Koninklijke Marechaussee hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 18.148 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.012 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Haelen, Heel, Horn, Leveroy, Meijel, Neer, Roggel, Stramproy en Weert. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op maandag 15 december op de Dorpstraat in Leveroy: 86 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 14 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Voor het rijden met een te hoge snelheid werden 13 bestuurders geverbaliseerd. Voor diverse andere overtredingen, waaronder handheld bellen, werden 13 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Venray: Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 4.903 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 295 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Oostrum, Venray en Ysselsteyn. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op dinsdag 9 december op de Puttenweg in Ysselsteyn: 96 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Bij controles met staandehouding werden 5 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Voor diverse andere overtredingen werden 11 bestuurders geverbaliseerd.