Gemeente Hoogeveen

17 december 2003
* Alle telefooncentrales in Nederland eind 2004 geschikt voor ADSL *
* Openingstijden gemeente tussen kerst en oud en nieuw *
* Studiezaal gesloten tijdens de kersperiode *
* Openingstijden wijkkantoren tussen kerst en oud en nieuw *
* Strooizout *
* Markt Hoogeveen op andere dag *
* Deksels brandkranen vrijhouden van sneeuw *
* Asbest inleveren bij gemeentewerf *
* Veel kinderen schrijven in felicitatieboek prinses Amalia *
* Geboortemok voor basisschoolleerlingen in Hoogeveen *
* Nieuwjaarsbijeenkomst in de burgerzaal van het gemeentehuis *
* Sport-infomarkt in sporthal de Valkenlaan *
* Decemberactie sneldienst 127 Hoogeveen - Emmen *
+ Koopzondagen 2004 *
+ Drank- en Horecawet *
+ Ontwerpbestemmingsplan Geluidszones industrielawaai Buitenvaart II *
+ Vrijstelling bestemmingsplan voor kantoorgebouw aan de Crerarstraat *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan * Alle telefooncentrales in Nederland eind 2004 geschikt voor ADSL KPN maakt elke telefooncentrale in Nederland geschikt voor ADSL. Eind 2004 is die operatie afgerond. KPN heeft dat vorige week woensdag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de gemeente Hoogeveen voor inwoners die geinteresseerd zijn in ADSL.

Onder het motto 'ADSL rondom Hoogeveen? Samen staan we sterk!' heeft de gemeente eerder dit jaar afspraken gemaakt met KPN voor ADSL. Inmiddels is de telefooncentrale in Nieuweroord geschikt gemaakt voor ADSL. Hetzelfde geldt voor de telefooncentrale in Nieuwlande. Met het aanpassen van de laatste telefooncentrale in Pesse beschikt de hele gemeente Hoogeveen in maart 2004 over ADSL.

Voor 3 procent van het aantal woningen in Nederland zal ADSL nog niet zo snel mogelijk zijn om technische redenen. Meestal gaat het dan om een te grote afstand van het adres tot de centrale.

De ADSL-status van enkele andere dorpen:
* Zuidwolde: februari 2004
* Dalen: inmiddels mogelijk
* Ruinen: idem
* Drijber: april 2004
* Kerkenveld: maart 2004

Via de zogeheten 'postcodecheck' op www.hoogeveen.nl/adsl (doorlinken naar Rovecom/Abonnementen) kunt u nagaan of op uw adres ADSL mogelijk is of wordt, en zo ja wanneer.

KPN en ISP's

KPN biedt via de Internet Service Providers (ISP's) connected by KPN verschillende ADSL-abonnementen voor elk type internetter. KPN verhoogt in januari opnieuw de snelheid van zijn landelijke ADSL-netwerk zonder prijsverhoging. Met ADSL kan een internetgebruiker supersnel informatie opzoeken, films en muziek downloaden, online spelletjes spelen en e-mail versturen. Tegen een vast bedrag per maand krijgt men razendsnel en continue toegang tot internet, terwijl men telefonisch bereikbaar blijft.

Alternatieven

Projectpartner Rovecom ICT gaat alternatieven onderzoeken voor mensen die ook met het nieuwe ADSL-beleid van KPN nog niet geholpen zijn. Tot de mogelijkheden behoren:
* 'Flat-free Internet': vooraf belminuten inkopen tegen een vast bedrag
* Draadloos internet
* ADSL via Bbned: de postcodecheck op www.rovecom.nl/adsl is ook aangesloten op netwerkprovider Bbned, nummer twee op de lijst van ADSL-netwerkleveranciers in Nederland

Neemt u contact op met Rovecom voor meer informatie.

Meer informatie


* De ADSL-informatielijn van Rovecom: 0528-266666, op werkdagen bereikbaar
* E-mail: adsl@hoogeveen.nl
* Internet: www.hoogeveen.nl/adsl

Woensdag

Vorige week woensdag hield de gemeente samen met projectpartner Rovecom ICT en KPN een bijeenkomst op Buitenvaart bij autodealer Wemmenhove. Zo'n negentig gasten zagen KPN-directeur Bosman van Consumentenmarkt het nieuwe ADSL-beleid bekendmaken vanuit Den Haag, via een internet-videoverbinding. De KPN-directeuren Visser (KPN Noordoost) en Driessen (Breedband), waren aanwezig om vragen te beantwoorden. De heer Lunenborg van Plaatselijk Belang Nieuweroord lichtte het belang van ADSL voor zijn dorp toe. Burgemeester Urlings reikte een boeket uit aan garagehouder Wemmenhove. Hij heeft de ADSL-actie aan het rollen gebracht in Hoogeveen. De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert morgen (donderdag 18 december) in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur.De agenda vermeldt onder meer: 't Kofschip en De Schuthoek. Vanaf 18.00 uur komen de afhalers bij u langs in Schutlanden en Erflanden. Wilt u het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten

Zaterdag 20 december

Papieractie Samenwerkende Scholen. Het oud papier kunt u van 9.00 uur tot en met 11.30 uur naar de containers op de parkeerplaats Prieswijk-Oost brengen.

De Hoeksteen in Nieuwlande. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 9.00 uur. U kunt het papier ook naar de container brengen. De container staat bij de school aan de Wilhelminalaan in Nieuwlande. Het Voorlichtingscentrum en de afdeling Burgerzaken hebben nieuwe openingstijden. Deze tijden zijn: Openingstijden gemeente tussen kerst en oud en nieuw Alle afdelingen van de gemeente zijn woensdag 24 december vanaf 12.15 uur gesloten voor het publiek. Burgerzaken en het Voorlichtingscentrum zijn die woensdagavond ook niet open. De Milieustraat op de gemeentewerf aan De Vos van Steenwijklaan sluit woensdag 24 december om 12.00 uur. Andere wijzigingen in de openingstijden zijn als volgt:
* Zaterdag 27 december is de Milieustraat geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
* Woensdag 31 december (oudjaarsdag) sluit de gemeente haar deuren om 12.15 uur.De Milieustraat sluit die dag om 12.00 uur.
* Vrijdag 2 januari zijn alle afdelingen van de gemeente gesloten, met uitzondering van de Milieustraat. Die is vrijdag geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 16.30 uur. Zaterdag 3 januari zijn de openingstijden normaal van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Maandag 5 januari zijn alle publieksafdelingen van de gemeente vanaf 10.00 uur weer open voor het publiek. De Milieustraat is dinsdag 6 januari weer open.

Studiezaal gesloten tijdens de kersperiode

De studiezaal van het oud archief is gesloten van woensdag 24 december tot en met vrijdag 26 december en van woensdag 31 december tot en met vrijdag 2 januari. Vanaf maandag 5 januari bent u weer van harte welkom.

Openingstijden wijkkantoren tussen kerst en oud en nieuw


* De wijkkantoren in de dorpen, Wolfsbos/Zuid, Krakeel en De Weide zijn gesloten van 22 december tot en met 2 januari.
* Wijkpost Centrum-Oost is gesloten van 29 december tot en met 2 januari. Op 22 den 23 december houdt wijkbeheerder J. Arends gewoon spreekuur van 11.00 uur tot 12.00 uur.
* In Centrum-West/Venesluis is het wijkkantoor ook gesloten van 22 december tot en met 2 januari. Wijkbeheerder B. Blokzijl houdt van 22 tot en met 24 december gewoon spreekuur van 11.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens deze spreekuren is het wijkkantoor open.

Vanaf maandag 5 januari is Buurtbeheer weer geheel voor u bereikbaar.

Strooizout

Voor strooizout kunt u bellen met het centrale telefoonnummer 291911 van de gemeente. De telefoniste verwijst u door naar het wijkkantoor waar u strooizout kunt halen. Het centrale telefoonnummer is op woensdag 24 en 31 december na 12.00 uur niet meer bereikbaar. Vrijdag 2 januari is het centrale telefoonnummer ook niet te bereiken. Het gemeentehuis is dan de gehele dag gesloten.

Markt Hoogeveen op andere dag

De Hoogeveense markt is verplaatst van donderdag 25 naar woensdag 24 december. De marktkooplieden zullen uitsluitend in de Hoofdstraat staan.

Donderdag 1 januari is het uiteraard geen markt. Deze markt komt helemaal te vervallen en wordt dus niet verplaatst.

Deksels brandkranen vrijhouden van sneeuw

De winter is aangebroken en daardoor is er kans op sneeuw. De brandweer van Hoogeveen vraagt inwoner van Hoogeveen brandkranen vrij te houden van sneeuw. Als er brand uitbreekt moet de brandweer bij deze kranen kunnen. U herkent de brandkranen aan de gele deksels..

Asbest inleveren bij gemeentewerf

Bij de gemeentewerf aan de Vos van Steenwijklaan kunt u alleen op woensdagmiddag asbest inleveren.

Onder de voorwaarde dat het asbest verpakt is. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeentewerf, telefoonnummer 0528-291653.

Veel kinderen schrijven in felicitatieboek prinses Amalia

(foto: Gerrit Boer) Het felicitatieregister in het Hoogeveense raadhuis ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria is door 220 mensen getekend. Zeven mensen hebben een felicitatie geschreven in het register op de gemeentelijke website.

Vorige week kwamen veel basisschoolleerlingen met hun juf of meester naar het raadhuis om het register te tekenen. Met behulp van een krukje schreven de kinderen hun felicitatie en wensen voor prinses Amalia in het boek. Zo werd er onder andere geschreven: "Vanhartelijk gefeliciteerd met jullie dochter en ik denk dat jullie er heel wat geluk samen kan krijgen" Andere leuke berichten waren: "Gefeliciteerd met jullie baby. Veel geluk nog en rustig aan" en "Veel geluk met het kind.Ik hoop dat ze heel oud wordt".

Ook staat er een Arabische tekst in het felicitatieregister. De vertaling van deze tekst is: "Gefeliciteerd, veel geluk en een lang leven"

Het felicitatieregister wordt opgestuurd naar prins Willen-Alexander en prinses Máxima. (foto: Gerrit Boer).

Geboortemok voor basisschoolleerlingen in Hoogeveen

In januari krijgen alle basisschoolleerlingen in Hoogeveen een mok. Dit ter ere van de geboorte van prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. De mok wordt de leerlingen aangeboden door het college van burgmeester en wethouders. Het college wil de geboorte van de prinses niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Nieuwjaarsbijeenkomst in de burgerzaal van het gemeentehuis

Het gemeentebestuur van Hoogeveen nodigt de inwoners van Hoogeveen graag uit voor een nieuwjaarsbijeenkomst in de burgerzaal van het gemeentehuis. Deze bijeenkomst is op maandag 5 januari van 17.00 uur tot 18.00 uur.

De burgemeester houdt om 17.45 uur een korte nieuwjaarstoespraak. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Hoogevener van het jaar 2003 bekend gemaakt..

Sport-infomarkt in sporthal de Valkenlaan

Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt samen met 13 sportverenigingen uit Hoogeveen een grote Sport-infomarkt op dinsdag 23 december. De markt is van 10.00 uur tot 15.30 uur in sporthal de Valkenlaan. De entree is gratis.

Alle deelnemende verenigingen staan op de markt met een informatiestand. Er worden spetterende sportdemonstraties gegeven door sportschool The Total Workout , basketbalvereniging "HBV Falcons", taekwondovereniging "DSS Sidokwan"en badmintonvereniging "Smash". Daarna volgen er workshops waaraan iedereen deel kan nemen. Neem daarom ook sportkleding mee.

Verenigingen

De volgende verenigingen nemen deel aan de Sport-infomarkt:
* Tafeltennisvereniging Reflex
* HAC '63, de atletiekvereniging die les geeft in hoogspringen, sprinten en kogelstoten Korfbalvereniging Thriantha
* Gymnastiekverenigingen Olympia en Kwiek
* De Hoogeveense Damclub
* Schaats- en skeelervereniging De Ijshazen
* Visvereniging Het Vette Baarsje
* Voetbalvereniging Hoogeveen. Vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders twee kapvergunningen ingetrokken voor Buitenvaart II. De vergunningen zijn op de verkeerde grondslag verleend. Nieuwe kapvergunningen zijn in voorbereiding. Het gaat om bomen op en aansluitend aan het steunpunt van Rijkswaterstaat. Ook is het college akkoord met het verlenen van 10.000 subsidie uit het budget plaatselijke speeltuinverenigingen voor het toegankelijk maken / aanpassen van speeltuin Tapuitlaan voor gehandicapte kinderen. De reinigingsdienst heeft het vuilnisophaalschema rond de feestdagen gewijzigd. Het ophaalschema van de Restgoedwagen sluit daar op aan. Zoek de dag op waarop normaal uw huisvuil zou worden opgehaald of de Restgoedwagen zou langskomen. Tussen haakjes vindt u de nieuwe ophaaldag. U wordt verzocht u container voor 7.45 uur aan de straat te zetten.
* maandag 22 december (zaterdag 20 december)
* dinsdag 23 december ( maandag 22 december)
* woensdag 24 december (dinsdag 23december)
* donderdag 25 december (woensdag 24december)
* vrijdag 26 december ( zaterdag 27 december)
* donderdag 1 januari (vrijdag 2 januari)
* vrijdag 2 januari (zaterdag 3 januari) Decemberactie sneldienst 127 Hoogeveen - Emmen

Tijdens de decemberactie van buslijn 127 Hoogeveen- Emmen kost een retourtje voor buslijn 127 Hoogeveen- Emmen 5, in plaats van 9. Kinderen onder de 12 jaar kunnen meereizen voor 0,50. De actiekaartjes zijn alleen te koop bij de buschauffeur van lijn 127. Het buskaartje is ook geldig tijdens de avonduren op lijn 27. De actie duurt nog tot de kerstdagen. Sneldienst 127 rijdt op 22, 23 en 24 december volgens de normale dienstregeling.

Decembermaand winkelmaand

Onder het motto 'december winkelmaand' kunnen de inwoners van Hoogeveen en Emmen een kijkje nemen in het centrum van de naaste gemeente. Reizigers naar Emmen kunnen in Emmen ook overstappen op de bus naar Meppen (Duitsland) Een retourtje naar Meppen kost 4. De eerste bus vertrekt om 10.27 uur uit Emmen, de laatste bus vanuit Meppen vertrekt om 16.20 uur en sluit aan op de bus van Emmen naar Hoogeveen van 17.20 uur.

Verlotingsactie

Wanneer u het buskaartje na gebruik voorziet van naam en telefoonnummer of e-mailadres en een reactie over de decemberactie naar het Vervoer Coördinatie Centrum stuurt, dingt u mee naar een digitale organiser, Palm Zire, ter waarde van 120,-.

Koopzondagen 2004 Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de data van koopzondagen voor 2004 vastgesteld.

Winkels in het buitengebied mogen op de volgende zon- c.q. feestdagen de deuren voor het publiek openen:
* 21 maart
* 12 april (2e Paasdag)
* 16 mei
* 20 mei (Hemelvaartsdag)
* 31 mei (2e Pinksterdag)
* 28 november
* 12 december
* 19 december

Winkels in het centrumgebied mogen op de volgende zon- c.q. feestdagen de deuren voor het publiek openen:
* 11 januari
* 4 april
* 12 april (2^e Paasdag)
* 20 mei (Hemelvaartsdag)
* 31 mei (2^e Pinksterdag)
* 14 november
* 19 december
* 26 december

In het centrumgebied vallen winkels aan en binnen de ring Industrieweg - Kanaalweg - Het Haagje - Schutstraat - Griendtsveenweg - Groenewegenstraat - Rembrandtstraat - Van Limburg Stirumstraat.

Er is geen verplichting voor ondernemers om op bovenstaande data geopend te zijn voor het publiek. Wanneer ondernemingen gebruik maken van één of meerdere data, zullen zij hier zelf bekendheid aan geven.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit, kunnen hiertegen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders en tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter te Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen.

Drank- en Horecawet

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend, dat zij op 12 december 2003 een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet hebben verleend aan:
* Hollandscheveldse Tennis Club, Otto Zomerweg 71 te Hollandscheveld. het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van Maatschap A.J. Beumer en H.M. Beumer-Heuver te Nieuweroord voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een varkenshouderij, gelegen aan de Calkoenswijk 14 te Nieuweroord, een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 18 december 2003 tot en met 15 januari 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Milieu, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 15 januari 2004 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).

Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Ontwerpbestemmingsplan Geluidszones industrielawaai Buitenvaart II

Voor het gebied ten westen en ten zuid-westen van Hollandscheveld is een bestemmingsplan gemaakt, bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II. Het plangebied hiervan wordt begrensd door de Rijksweg A 37, Riegshoogtendijk, Zuidwolderwaterlossing, Albartsweg, Langedijk, Hollandscheveldse Opgaande en de Mr. Cramerweg. Hoofdelementen van het plan zijn een bedrijventerrein aan de oostkant van de Mr.Cramerweg en een bedrijventerrein ten zuiden van de Langedijk. In totaal gaat het om 100 hectare (netto) aan bedrijventerrein.

In dat bestemmingsplan zijn zones industrielawaai opgenomen. De zones industrielawaai vallen voor een groot deel binnen de plangrens van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, en deels in gebieden van aangrenzende bestemmingsplannen.

Om de zones ook vast te leggen voor de gebieden van de aangrenzende plannen, wordt onderliggend bestemmingsplan gemaakt.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn er geen inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd.

Het ontwerpbestemmingsplan Geluidszones industrielawaai Buitenvaart II ligt vanaf 18 december 2003 op werkdagen tijdens kantooruren gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoogeveen. Degene die hiervan gebruik wenst te maken, kan zich wenden tot mevrouw H.J. de Jong van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291717). Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Vrijstelling bestemmingsplan voor kantoorgebouw aan de Crerarstraat

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aan Berg Projecten B.V. vrijstelling verleend van het bestemmingsplan Noord A1 voor het oprichten van een kantoorgebouw aan de Crerarstraat, naast het Crown Point gebouw.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken na dagtekening van deze publicatie schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Assen, postbus 30009, 9400 RA Assen.

Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken kunnen worden ingezien bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in de Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Fluitenberg, uitbreiding 1991 en Toldijk ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:
* J.R. Waninge, voor het plaatsen van een carport op het perceel De Tippe 1 te Fluitenberg;
* Alien Music Cave, voor het oprichten van een oefenruimte/opnamestudio op het perceel Morsestraat 3 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 18 december 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Oost vrijstelling te verlenen aan:
* K. Kroezen, voor het uitbreiden van de woning De Vos van Steenwijklaan 10 te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 18 december 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
* Kroezen T., vergroten van een woonkamer/keuken, Eisenweg 3, Stuifzand
* Veenstra I.D., verbouwen van een stalen kanteldeur naar een dubbel raam, Het Lage Holt 29
* Schultink J.W., bouwen van een serre aan de woning, Industrieweg 35a
* Koster J., uitbreiden van een woning, Langewijk 119, Elim
* Lowijs J., uitbreiden van een woning, Jos van Aalderenlaan 16
* Triest van G.W., uitbreiden van een woning, Nadirlaan 29
* Bouwkundig buro Zuidema, uitbreiden van een woning, Dokter Broekhoffstraat 1, Hollandscheveld
* Abbink M.B., uitbreiden van een woning en het plaatsen van een kap op de garage, Klaverkamp 77
* Berg Projecten, bouwen van een kantoorpand, Crerarstraat (nabij nr 8)
* Alfa College, tijdelijk plaatsen van vier noodlokalen, Voltastraat
---

* Wemmenhove J., uitbreiden van een keuken/eetkamer, Het Haagje 3 -51
* Brinkhof B.A., plaatsen van een dakopbouw op de garage, Lek 3
* Gemeente Hoogeveen, gedeeltelijk uitbreiden van een tijdelijke kantoorunit, K de Raadstraat (naast nr 4)

Reguliere bouwaanvraag fase I
* Estatement B.V., herbouwen van de Mauritshal, Prins Mauritsplein 10

Wijziging bouwvergunning
* Barelds J., vergroten aanbouw keuken, Holtienstraat 1
* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een bijkeuken, De Kroon 23
* Kreeft A., verbouwen van een bijkeuken, Meerboomweg 153, Hollandscheveld
* Bouwbedrijf Fieko, vervangen van een kanteldeur door een raamkozijn, De Kroon 23
* Brunink I., uitbreiden van een woning, De Hoorns 2, Pesse

Lichte bouwvergunning van rechtswege
* Achteren van J., verplaatsen van een garage/berging, Noorderweg 34
* Office Centre, bouwen van een groothandel in kantoorartikelen, Buitenvaart 1117
* Luchies R., uitbreiden van een woning, Kanaalweg 55
* Lip P., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Alteveer 131 Reguliere bouwvergunning fase II
* Nijmeijer L., uitbreiden van een woning, De Beugel 12 De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* H.J. Voschezang, voor vier berken en een den staande aan de achterzijde van De Wulp 43 in Hoogeveen
* J.A. De Jonge-Snippe, voor vier berken staande aan de achterzijde van De Vos van Steenwijklaan 68 in Hoogeveen