Vopak NV
Vopak bereikt akkoord over verkoop warehousing

Rotterdam, 17 december 2003

Vopak maakt bekend dat op dinsdag 16 december 2003 een Letter of Intent is getekend met het management van de warehousing-activiteiten over een verzelfstandiging van deze activiteiten via een management buy-out.
Onderdeel van de Letter of Intent is tevens het voornemen middels een strategisch partnership geïntegreerde logistieke diensten aan de markt aan te bieden.

De warehousing-activiteiten omvatten loodsen voor de opslag en verwerking van verpakte goederen (voornamelijk chemicaliën) in Antwerpen en Rotterdam. In totaal werken op beide locaties circa 200 eigen en 120 ingehuurde medewerkers.
Per saldo wordt op het totale desinvesteringsprogramma in 2003 van meer dan E 210 miljoen een boekverlies geleden van circa E 7 miljoen. Dit boekverlies zal in het bedrijfsresultaat over 2003 worden opgenomen als een bijzonder resultaat.

De op 5 november 2003 uitgesproken verwachting een bedrijfsresultaat te realiseren in het vierde kwartaal in dezelfde orde van grootte als in het derde kwartaal blijft van kracht exclusief het effect van bovengenoemd boekverlies.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische- en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare en gasvormige chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak waardetoevoegende logistieke diensten, in eigen beheer of in samenwerking met strategische partners.

Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 71 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van circa 19,7 miljoen cbm in 29 landen.