MEDINOVA
http://www.medinova.com

Wachttijden gereduceerd

Zorg en Zekerheid tekent nieuw contract met MediNova N.V.: Wachttijden gereduceerd

Zorg en Zekerheid en MediNova hebben nieuwe afspraken gemaakt in de vorm van Diagnose Behandel Combinaties (DBC's). Door deze nieuwe afspraken reduceert Zorg en Zekerheid de wachttijd voor haar verzekerden voor diverse ingrepen tot maximaal 10 werkdagen. Verzekerden die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen zich aanmelden voor bemiddeling naar MediNova klinieken bij de afdeling Zorgbemiddeling.

Als een verzekerde door de afdeling Zorgbemiddeling wordt aangemeld bij één van de zelfstandige klinieken die bij MediNova zijn aangesloten, dan geldt voor de volgende ingrepen een wachttijd van maximaal 10 werkdagen (indien de benodigde diagnostische uitslagen beschikbaar zijn):

- borstverkleining
- behandeling van letsels aan de voorste kruisbanden in de knie
- kijkoperatie aan het gewricht
- liesbreukoperaties
- behandelingen van spataderen
- staaroperaties
- hernia kijkoperaties

De zorgbemiddeling is kosteloos en vrijblijvend. Verzekerden kunnen zich uiteraard ook rechtstreeks aanmelden bij één van de klinieken van MediNova. De maximale wachttijden kunnen in dat geval niet gegarandeerd worden.

Door deze toevoeging aan de reeds bestaande contracten met zorgverleners, reduceert Zorg en Zekerheid de wachttijden voor haar verzekerden naar aanvaardbare proporties. Zorg en Zekerheid geeft met dit contract daadwerkelijk invulling aan de zorgplicht voor haar verzekerden.

Zorg en Zekerheid en MediNova hebben onder andere afspraken gemaakt in de vorm van Diagnose Behandel Combinaties (DBC's). De DBC (Diagnose-Behandeling-Combinatie) systematiek biedt een beschrijving van alle activiteiten in relatie tot een patiënt met een bepaalde zorgvraag. Hierin functioneren de DBC's als rekeneenheid. Het feit dat er een kostprijsberekening aan gekoppeld is biedt zorgverzekeraars de mogelijkheid de behandeling in te kopen bij de beste aanbieder. DBC's dragen bij aan transparantie in de zorg en aan een beter inzicht in de geleverde zorgkwaliteit.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht, een optimale service en een team van specialisten die tot de top van hun vakgebied horen. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency. MediNova gaat na een recente heroriëntatie sterk en weloverwogen de toekomst in met drie centra:
- Kliniek Klein Rosendael, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chirurgie en orthopedie.
- Kliniek OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie
- Kliniek Zestienhoven, gespecialiseerd in plastische chirurgie, orthopedie en hand- en voetchirurgie.
MediNova is lid van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie (