Gemeente Emmen

Persbericht: Subsidie voor veiliger maken Hesselterbrink

16 december 2003

De gemeente Emmen krijgt 414.000,- subsidie voor de reconstructie van de Hesselterbrink. Het project reconstructie Hesselterbrink maakt onderdeel uit van het internationale project Shared Space. Dit project heeft als doel de bewoners meer met elkaar in contact te brengen en ze een veilige leefomgeving te bieden. Het Keuninginstituut uit Groningen coördineert het internatiole project. Shared Space bestaat in totaal uit 8 plannen uit 5 landen welke vallen onder de Noordzee regio. Het internationale project krijgt in totaal ongeveer drie miljoen euro subsidie. 414.000,- daarvan is dus bestemd voor de openbare ruimte in de Hesselterbrink.

De reconstructie bestaat uit het in overleg met de bewoners - vernieuwen van de bestrating, het afkoppelen van regenwater en het mogelijk opnieuw aanleggen van beplanting. Uiteindelijk doel is een inrichting waarin voetgangers, fietsers en automobilisten zich prettig en veilig voelen. Het gaat daarbij zowel om de verkeersveiligheid als om de sociale veiligheid.

Het project in de Hesselterbrink wordt uitgevoerd in de jaren 2004/2005. Een verkeerspsycholoog van de provincie Drenthe zal voor en na de reconstructie onderzoek doen onder bewoners, zodat op die manier achterhaald kan worden wat het effect van de maatregelen zijn.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen