Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 107: AANGEPAST ALTERNATIEF BRINKERSTEEG (17-12-2003)

Aangepast alternatief voor inrichting Brinkersteeg

Het college heeft gisteren besloten een aangepast alternatief voor de inrichting van de Brinkersteeg te kiezen. Het gaat hierbij om het alternatief waarin de Brinkersteeg, komende vanaf de Cuneraweg, haaks linksom buigt naar de Prattenburglaan. Het alternatief is aangepast vanwege vragen van betrokkenen tijdens de informatieavond en schriftelijke reacties. Daarin is verzocht een doorsteek te maken van de Robijnenbosweg naar de Brinkersteeg, nabij de parkeerplaatsen op de Brinkersteeg.

In het alternatief dat het college kiest, begint het 30 km/uur gebied ter hoogte van houthandel Van de Brink. Dit begin krijgt vorm door een poortconstructie met een drempel. Op elk conflictpunt op de Brinkersteeg is de voorrang geregeld door middel van uitritconstructies. In de Jac. P. Thijsselaan en Prattenburglaan zullen wellicht aanvullende snelheidsremmende maatregelen getroffen moeten worden. In dit alternatief worden parkeerplaatsen gerealiseerd.

Procedure Het college vraagt aan de raad een voorbereidingsbesluit te nemen over de locatie van de parkeerplaats en de doorsteek. Voor het zuidelijke deel van de Brinkersteeg volgt een vrijstellingsprocedure voor de aanleg van de voetpaden aan de noordzijde van het kruispunt Brinkersteeg-Prattenburglaan- Jac. P. Thijsselaan en voor de informatieplaatsen ten zuiden van dit kruispunt. Dit geldt ook voor de parkeervoorziening en de doorsteek naar de Robijnenbosweg ten zuiden van het winkelcentrum Petenbos.

Planning Op 12 januari 2004 wordt de inrichting van de Brinkersteeg besproken in de vergadering van de commissie Stad. Op 29 januari behandelt de gemeenteraad het onderwerp.