Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

17-12-2003

Reactie op brief Platform Naoorlogse Generatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

DBO-CB-U-2431170

17 december 2003

Door middel van uw bovengenoemde brief verzoekt u om een reactie op de brief van 28 juli 2003 van mevrouw E. van Leeuwen te Amsterdam van het Platform Naoorlogse Generatie.

De aanleiding van de brief van het Platform was de werkconferentie Herdenken, vieren en leren van 10 december 2002 die diende ter voorbereiding van het formuleren van een nieuwe beleidsagenda voor het beleidsterrein oorlogsgetroffenen en herinnering WOII.

Inmiddels heb ik besloten bij mijn ministerie een nieuwe beleidseenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WOII in te stellen, waarin de huidige Directie Verzetdeelnemers, Vervolgden en Burger-oorlogsgetroffenen en Projecteenheid Tegoeden Tweede Wereldoorlog op zullen gaan. De nieuwe beleidseenheid zal begin 2004 van start gaan. Bij die gelegenheid zal ik ook de nieuwe beleidsagenda vaststellen.

De totstandkoming van de nieuwe eenheid met een actuele beleidsagenda zie ik als een goede aanleiding voor een kennismakingsgesprek tussen het Platform Naoorlogse Generatie en het hoofd van de nieuwe Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering WOII. Bij die gelegenheid zal ook inhoudelijk kunnen worden ingegaan op de brief van het Platform.

Ik heb mevrouw Van Leeuwen inmiddels van een en ander op de hoogte gesteld. Ik verwacht dat dit gesprek in maart of april 2004 zal plaatsvinden.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Beleid oorlogsgetroffenen WOII 1. Beleid oorlogsgetroffenen WOII Kamerstuk, 17-12-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel