Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (17/12)

Tilburg, woensdag 17 december 2003

Uitslag sectie van dood gevonden paard

TILBURG: In aansluiting op eerdere persberichtgeving over het paard Unco dat op zondag 14 december jl dood in een weiland aan de Bredaseweg werd aangetroffen, het navolgende:

Vandaag is de uitslag van de sectie bekend geworden. Deze sectie is verricht door de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Uit het onderzoek is de doodsoorzaak niet duidelijk geworden. Er zijn bij het kadaver geen aanwijzingen c.q. sporen aangetroffen die duiden op seksueel misbruik. In elk geval is één van de oren afgesneden. Er zijn verder geen `duidelijke` verwondingen aangetroffen.

De politie heeft vandaag overleg gevoerd met de Officier van Justitie te Breda. Gelet op het maatschappelijk belang is er besloten om een obductie te doen met onder meer een toxicologisch onderzoek. Politie en Justitie hopen dat door dit onderzoek meer duidelijkheid verkregen kan worden over de doodsoorzaak. De politie van team Tilburg West gaat verder met het onderzoek.

Politie houdt twee verdachten aan na mishandeling

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur in Tilburg Noord een 18-jarige Tilburger aangehouden die een 27-jarige buurtbewoner, die op dezelfde galerij woonachtig is, met een houten lat op het hoofd geslagen had. Beide mannen hadden ruzie met elkaar gekregen vanwege een benzinelucht die in de berging hing. Deze lucht zou komen uit de berging van de 27-jarige Tilburger. Overigens heeft de politie ook de aangever onder verzet aangehouden omdat hij beledigingen uitte in de richting van de ter plaatse gekomen agenten.

Politie arresteert twee scooterdieven

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag omstreeks 16.00 uur op de Lage Witsiebaan twee Tilburgse jongens aangehouden (15 en 16 jaar) die verdacht worden van de diefstal van een scooter die gisteren gestolen is uit een berging aan de Sweelincklaan. De agenten kwamen de verdachten op het spoor door post te vatten bij de bromfiets. Beide ouders zijn in kennis gesteld. De 15-jarige verdachte is in verzekering gesteld omdat hij al eerder strafbare feite heeft gepleegd.

Uitslaande brand in loods

TILBURG: Vanmorgen heeft een uitslaande brand gewoed in een loods aan de Boterberg. De melding kwam omstreeks 05.15 uur binnen. De brandweer bestreed de brand met twee hoogwerkers en drie blusvoertuigen. In de loods stond met name verpakkingsmateriaal en natuurlijke grondstoffen. De brandweer gaf om 07.12 uur het sein brand meester. Loco Burgemeester Aarts stelde zich vanmorgen persoonlijk op de hoogte van de brand. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er was daarmee geen sprake van een risico voor de volksgezondheid en / of milieu. De loods moet als verloren worden beschouwd.

Politie onderzoekt overval

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar een overval die gisteravond in een winkel op het Bersterdplein heeft plaats gevonden. Een nog onbekende overvaller toonde aan de caissière eiste geld en toonde haar een briefje met daarop: "dit is een overval" en liet een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien dat in een broekzak zat. De geschrokken medewerkster overhandigde hem daarop enkele bankbiljetten uit de kassa. Hierna vluchtte de man uit de winkel in de richting van de Koestraat. Het zou gaan om een blanke man van circa 22 jaar oud. De politie heeft inmiddels een aangifte en diverse getuige verklaringen opgenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk