Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe website gemeente Amstelveen in de lucht

Vandaag is de nieuwe website van de gemeente Amstelveen officieel de lucht ingegaan. De gemeente presenteert met deze lancering een aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke website. Geleidelijk zal de informatie op de site worden uitgebreid met formulieren en interactieve toepassingen zoals een raadsinformatiesysteem, discussieforum en inspraakmogelijkheden.

In de zomer van 2002 stemden het directieteam en het college van B&W in met het programma Service Op Maat (SOM). Het programma SOM werd opgestart om de dienstverlening van de gemeente aan de burgers te optimaliseren. Onderdeel daarvan is het project Internet/intranet. Deze projectgroep had ten doel een nieuwe internetsite voor de gemeente te creren. Inmiddels is de nieuwe website een feit en kunnen burgers 24 uur per dag over gemeentelijke informatie beschikken. Daarnaast kunnen een aantal zaken interactief geregeld worden (zoals het aanvragen van ), en zal in de toekomst nog meer dienstverlening digitaal aangeboden worden. Daarbij kunnen in de toekomst ook gemeentelijk producten via het digitale loket ge heel vanuit huis besteld en/of betaald worden. Ook het houden van enqutes via de website behoort tot de toekomstige mogelijkheden.

Op de site is natuurlijk alle actuele informatie over de gemeente Amstelveen te vinden. Niet alleen zaken als persberichten en commissie- en raadsagendas zijn makkelijk terug te vinden, maar ook allerhande informatie en bijbehorende formulieren rond vergunningen, belastingen, reisdocumenten, etc. Natuurlijk ontbreekt ook de informatie over hoe de gemeente organisatorisch en politiek in elkaar zit, niet.
Verder staat op de site informatie die niet alleen voor inwoners, maar ook voor (aanstaande) bezoekers van belang kan zijn. U kunt hier denken aan informatie op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Dat kan dus variren van een aankondiging van een nieuwe tentoonstelling in Aemstelle tot een wandeling met gids in een heempark.
Naast deze knoppen bevindt zich op de site nog een aantal functies die in de loop der tijd verder uitgebreid gaan worden. Zo is het nu mogelijk adressen op te zoeken in de adressengids en kan met behulp van een e-mailbericht onder de knop contact een vraag aan de gemeente worden gesteld. De plattegrond, tenslotte, gaat toegang bieden tot een of meerdere kaarten van Amstelveen zodat bezoekers zich kunnen orinteren op de stad.
(Bron: Persbericht gemeente Amstelveen)

www.ictu.nl