Politie Twente

Nagekomen persberichten van vrijdag 19 december 2003

Door Chantal Westerhoff: 053-4555588

Nepkrantenjongens aan de deur

Dinsdag j.l. hebben onbekende jongeren de beste wensen namens de krant gebracht.

Nijverdal

Op vrijdag 19 december 2003 kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een bewoner aan de Meijboomstraat dat dinsdag j.l. jongeren aan de deur waren geweest die zich uitgaven als krantenjongens. Echter woensdagavond kwam de echte krantenbezorger, in bezit van een visitekaartje. (bps: 03-163949.)

Make-up spullen gestolen.

Totale waarde van de weggenomen goederen was E 500,-

Almelo

Een 21-jarige medewerkster van een drogisterij aan de Grotestraat te Almelo deed aangifte van diefstal van goederen. Tussen dinsdag 16 december en woensdag 17 december zijn diverse make-up artikelen uit de schappen weggenomen met een totale waarde van E 500,00. (bps: 03-163970)

Verkeerscontrole rond scholen

Er werden 4 bekeuringen en enkele waarschuwingen uitgedeeld.

Wierden

Naar aanleiding van klachten heeft de Politie Twente op vrijdag 19 december 2003 tussen 11.45 uur en 12.15 uur gecontroleerd rondom de kleuter/basisscholen (Marjoleinlaan/Kruizemunthof) in Wierden. Er werd gecontroleerd of kinderen gordels droegen en het parkeergedrag van de ouders/opvoeders. Er werden 2 bekeuringen uitgeschreven omdat de kinderen niet de gordel droegen. Eén voertuig stond dubbel geparkeerd en een auto stond te dicht bij de hoek van een kruising. (bps: 03-164044)

Onbekende vrouw slaat jongen

Politie Twente is op zoek naar getuigen en naar de betreffende vrouw..

Manderveen

Op vrijdag 19 december 2003 omstreeks 11.45 uur reed een 13 jarige (Nederlandse) jongen uit Getelomoor (net over de grens) op zijn fiets over de Manderveenseweg in Manderveen. Hij fietste daar samen met enkele leeftijdsgenootjes. De jongen fietste als vierde van links. Op een gegeven moment naderde hen van achteren een personenauto. De automobilist claxonneerde, vermoedelijk omdat de jongens met hun vieren naast elkaar fietsten. De 13-jarige jongen wilde daarop achter de andere jongens gaan fietsen om de auto hen te laten passeren. Op de bijrijderplaats zat een vrouw die haar portierraam had geopend. Zij probeerde de jongen vanuit de auto van de fiets te trekken. De jongen week daarom uit in de berm om haar te ontwijken. De auto stopte daarop en de vrouw stapte uit. Zij liep richting de jongen en heeft hem enkele keren hard geslagen. De bestuurder, een man, heeft de jongen uitgescholden. De man en vrouw zijn daarop weggereden. Signalement van de vrouw: tussen de 35 en 45 jaar oud
zwarte kleding
rood geverfd kort haar tot boven de oren Signalement van de bestuurder: tussen de 40 en 50 jaar
grof, gezet dik postuur
kaal geschoren
droeg grijze kleding en een groene bodywarmer reed in een zwarte Renault Megane. De man en vrouw spraken accentloos Nederlands. De Politie Twente stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Telefoon:0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000. (bps:03-164043)

Brievenbus opgeblazen

Dader is aangehouden en gaat naar bureau HALT

Nijverdal

Op vrijdag 19 december 2003 omstreeks 10.30 uur ziet een 70-jarige bewoner aan de Jipkesbeltweg hoe zijn groene brievenbus werd opgeblazen. Hij zag dat uit een groepje jongens één jongen 'iets' in zijn brievenbus gooide waarna deze geheel uit elkaar spatte. Agenten zijn onmiddellijk bij die jongen, die herkend was door een getuige, op bezoek gegaan. Hij bekende de vernieling van de brievenbus. Hij had een knalpatroon in de brievenbus gegooid. De 16-jarige jongen uit Nijverdal heeft de astronauten en knalpatronen, die hij in zijn bezit had, afgestaan aan de politie. De jongen was bereid de schade te vergoeden en is doorgestuurd naar bureau HALT. (bps: 03-164045)

---- --