Lekstroom 10.43 uur

Utrecht 20-12-2003 - Persberichten district Lekstroom

Tasjesroof

NIEUWEGEIN Vrijdagavond rond 18.30 uur is een 17-jarige meisje uit Nieuwegein op de Dukatenburg beroofd van haar tas. Zij liep met twee anderen in de richting van Batenburg toen zij twee jongens achter haar hoorden praten. Op het moment dat zij een bedrijf binnen ging, werd plotseling de tas uit haar handen gerukt. Ze zag twee mannen hiermee wegrennen. Het signalement van de twee mannen is: beide tussen de 18 en 21 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, licht getinte huidskleur en in het zwart gekleed. Getuigen van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegein via 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

HOUTEN Een 46-jarige vrouw uit Schalkwijk is vrijdagavond rond 21.15 uur aangehouden voor het plegen van diefstal. Het winkelpersoneel van een winkel aan de

Spoorhaag in Houten betrapte de vrouw en belde de politie. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein waar zij later met een bekeuring, is vrijgelaten.

Beroving met geweld

IJSSTELSTEIN Een 16-jarige jongen uit Ijsselstein is vrijdagavond bij een poging tot beroving licht gewond geraakt. De jongen liep, samen met een aantal vrienden, om 20.15 uur over de Overtoom, toen zij werden lastig gevallen door een groep jongeren. Er ontstond een ruzie dat uiteindelijk escaleerde. Het slachtoffer kreeg een aantal klappen en moest onder bedreiging van een mes zijn telefoon en portemonnee afgeven. Het slachtoffer weigert echter zijn spullen af te geven en de dader werd vervolgens door anderen uit de groep meegetrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meisjes lastiggevallen in zwembad

IJSSELSTEIN- De politie heeft een 16-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden omdat hij een 13-jarig meisje in het zwembad in IJsselstein zou hebben lastiggevallen en bedreigd. De politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau. De jongen is waarschijnlijk illegaal in Nederland en is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Een 39-jarige automobilist uit Nieuwegein is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed over de Kervelgaarde zonder verlichting waarop de politie hem aanhield. Na de blaastest is de man overgebracht naar het politiebureau waar uit de ademanalyse bleek dat hij 800 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna vier de toegestane hoeveelheid.