Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 20-12-2003 - 16.00 uur

Alcoholcontrole

- Den helder, vrijdag 19 december 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 23.25 uur werd op de Jekerstraat in Den Helder een 49-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 425 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. In verband met een eerder geval van rijden onder invloed beek de verdachte zonder geldig rijbewijs te rijden.
Omstreeks 23.45 uur werd op de Duinroosstraat een 36-jarige man uit Den Helder gecontroleerd. Hij viel omdat doordat de ramen van zijn auto beslagen waren. Deze bestuurder blies740 ug/l. Dat is bijna drieëneenhalf keer het wettelijk maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

- De Cocksdorp, zaterdag 20 december 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks werd op de Postweg in De Cocksdorp een personenauto gecontroleerd, bestuurd door een 40-jarige man uit De Cocksdorp. De man blies 865 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. Ook hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Drugs
Den Helder, vrijdag 19 december 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 23.35 uur werd een 18-jarige jongen, verblijvende in Den Helder, op de Marsdiepstraat in Den Helder door de politie gecontroleerd. Hij bleek een steekvoorwerp, elf bolletjes met vermoedelijk cocaïne en bijna 10 gram hash bij zich te hebben. Op zaterdagmorgen omstreeks 03.05 uur werd op de Koningdwarsstraat in Den Helder een 24-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek 4 bolletjes met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. Beide verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in woning
Den Helder, zaterdag 20 december 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 23.30 en 07.00 uur werd er ingebroken in en woning aan de Visstraat in Den Helder. De daders kwamen binnen door een ruitje in de voordeur stuk te slaan. De gehele benedenverdieping werd doorzocht, terwijl de bewoonster boven lag te slapen. In ieder geval werden geld en een digitale camera buitgemaakt.

Gestolen auto
Hippolytushoef, zaterdag 20 december 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur zag de politie een personenauto met Frans kenteken langzaam rijden over de Gemeenelandsweg te Hippolytushoef. Bij controle bleek de auto in Frankrijk te zijn ontvreemd. Nadat de auto aan de kant was gezet, werden beide inzittenden aangehouden. Het ging om een 23- en een 30-jarige man, afkomstig uit Roemenië. Het contact van de auto bleek te zijn doorverbonden. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal auto
Schagen, zaterdag 20 december 2003.
Op zaterdagmorgen werd tussen 01.00 en 07.45 uur een bestelauto ontvreemd vanaf het Noordplein in Schagen. Het betrof een blauwe Ford Courier met kenteken VD-TH-49. De auto was voorzien van een reclameopschrift van Bandenservice WIBA.