Ingezonden persbericht


Mixed Culture Festival 2003 in Haags Korzo theater

PERSBERICHT

Op zaterdag 20 december 2003 organiseert het Haags Pop Centrum voor de vijfde maal het Mixed Culture Festival. Gehouden in het Korzo theater, Prinsenstraat 44 te Den Haag.

Met grote trots presenteert Het Haags Pop Centrum de hoofdacts 'Tascha's World' en 'Ali B.' op het zesde Mixed Culture festival in Den Haag. Ali B. heeft op Ha-shi-ba bewezen een enorme aanhang in onze stad te hebben, jongens en meisjes die uit volle borst elk woordje die de rapper liet rollen wisten mee te zingen. De Surinaamse soul zangeres Natascha Slagtand veroverde vorig jaar Japan, met haar eerste Cd, sleepte begin juni een Britse Emma award in de wacht, en onlangs maakte ze grote furore in New York tijdens het CMJ. Verder maakte zij onuitwisbare indruk op het North Sea jazz festival, Lowlands, de Amsterdamse Uitmarkt en Noorderslag. Vanavond zal deze internationale ster het allemaal nog eens dunnetjes over doen met haar sterke live performance.

Wat eens begon als een multiculturele muziektalentenjacht is uitgegroeid tot een volwaardig indoor popfestival. Sinds 3 jaar terug is het competitie-element komen te vervallen. Het doel is al die tijd wel hetzelfde gebleven, het laten horen en stimuleren van niet westerse muziek uit de regio. Dit om deze muziek in Den Haag, vooral op reguliere podia, een extra impuls te geven.

Dit jaar is het Mixed Culture Festival gemixter dan ooit, zo kunt u in de GROTE ZAAL een tropische bries verwachten vanuit de Kaap Verdische eilanden afkomstige 'Tropics', begeleid door progressieve rap in eigen taal van de groep 'Cikatriz'. De vanuit het hart van Afrika afkomstige zonnige makosa-pop wordt vertegenwoordigd door de Haagse formatie 'Magic Fingers', gezongen in het pidgin-engels, duala en frans. Deze formatie was eerder het hoogtepunt op het Zeehelden festival en tijdens het World festival op de Koninginnedag. Ook zal er kawina-muziek gespeeld worden door de Haagse groep 'Senso', deze jonge groep laat zijn Surinaamse roots horen.

In de KLEINE ZAAL staat dit jaar onder leiding zijn van de overbekende Winston Scholzberg. Hij maakt een uitstapje vanuit het Volksbuurt Museum naar Korzo met zijn steeds groter wordende 'Multy Jam'. Deze zeer gevarieerde en succesvolle Jam sessie is voor iedereen toegankelijk. Iedereen is welkom om mee te komen spelen, zingen of rappen, ook de kids!


---

Zaal Open: 19.30 Aanvang: 20.00

De entree bedraagt â'¬ 6.50 deelnemers aan de Jam sessie krijgen â'¬ 2.50 korting de voorverkoop is al van start gegaan aan kassas van Korzo theater, Prinsenstraat 44, en het Volksbuurt Museum, Hobbemastraat 120. Voor vragen kunt u bellen met het Haags Pop Centrum, tel. 070 44 000 86 Vraag naar Vanessa Barros.


---



Ingezonden persbericht