Gemeente Amsterdam

Het Roald Dahl Film Feest 16 december 2003 - Johanneke Helmers

Roald Dahl kennen we natuurlijk allemaal! Bij Kriterion krijg je nu de kans om zijn leukste boeken te zien op het witte doek op het Roald Dahl Filmfestival! Kom in de kerstvakantie langs en maak kennis met Sofie en de Grote Vriendelijke Reus, met Matilda en haar magische krachten, Daantje de Wereldkampioen, de enge Heksen, James en de Reuzenperzik en Sjakie!

GVR

Allemaal naar de film?

Stel je eens voor dat je in bed ligt en opeens word je 's nachts uit je bed geplukt door een reus die wel tien keer zo groot is als jij! Hij neemt je mee naar Reuzenland omdat hij je wil opeten voor zijn ontbijt! Dat gebeurt het meisje Sofie ook in de film de G.V.R.

Matilda

Matilda gaat over een meisje dat op het niet naar haar zin heeft thuis. Haar vader is een oplichter en houdt zich alleen maar bezig met zijn autobedrijf. Haar moeder zit alleen maar te zeuren en gaat naar bingoavondjes. Op school is het al niet beter! Het schoolhoofd is namelijk de ontzettend sterke en gemene mevrouw Bulstronk!

Daantje de Wereldkampioen

Daantje de Wereldkampioen gaat over Daantje, een jongen van negen jaar oud. Hij woont samen met zijn lieve vader in een stacaravan. Zijn moeder is overleden toen hij vier maanden oud was. Daantje wil graag autoreparateur worden, net als zijn vader. Op een avond wordt Daantje wakker en merkt hij dat zijn vader weg is.

De Heksen

De Heksen is een erg spannende film. Luke gaat met zijn ouders op vakantie naar Noorwegen, maar zijn ouders krijgen een ongeluk. Dan gaat Luke bij zijn oma wonen. Ze willen naar Noorwegen op vakantie, maar oma wordt ziek, dus gaan ze maar naar een hotel in Engeland. In het hotel ontdekt Luke een heksengezelschap!

Sjakie en de Chocoladefabriek

Stel je eens voor dat er snoepjes bestonden die nooit opraken! Of kauwgom dat meteen een hele maaltijd is! Of eetbaar servies! Al die snoepjes worden gemaakt in Willie Wonka's wonderbaarlijke Chocoladefabriek. Op een dag besluit meneer Wonka om vijf van zijn chocoladerepen een gouden wikkel te verstoppen.

James en de Reuzenperzik

Roald Dahl

Ken je het verhaal van de Reuzenperzik al? Het is een heel raar verhaal! James is heel gelukkig en woont met zijn ouders lekker in een huisje aan zee. Maar op een dag worden zijn ouders, als ze in Londen zijn, midden op straat opgegeten door een ontsnapte neushoorn! James moet bij zijn vervelende tantes, tante Spijker en tante Spons, in een oud huisje op een heuvel gaan wonen.

Als je zelf wilt zien hoe de avonturen van Matilda, Sjakie, James, Daantje, Sofie, Luke en al die anderen verder gaan, kom dan een avontuurlijk bezoekje brengen aan het Roald Dahl Filmfestival in Kriterion in de kerstvakantie! Als je durft tenminste...

Roald Dahl Feestje!!

Zaterdag de 20e nadat Matilda (rond 14:00) afgelopen is is er een in Kriterion een Roald Dahl Feestje! Met stoelendans, prijsvragen, snoep uit de Chocolade fabriek van Sjakie, kleurplaten, kindermuziek...enz.
* 20 & 21 december om 12:15 Matilda (USA, Eng. Gesproken/Ned ondertiteld, 1996, 96')
* 22 t/m 24 december om 12:15 De G.V.R. - De Grote Vriendelijke Reus (GB, Ned. Gespr, 1990, 92')
* 25 26 30 december, 2 januari om 12:15 Sjakie en de Chocoladefabriek (USA, Ned gespr, 1971, 100')
* 27&28 december om 12:15 James en de Reuzenperzik (USA, Ned. ond, 1996, 79')
* 29 december om 12:15 Daantje de wereldkampioen (GB, Ned Ond, 1988, 94')
* 31 december, 3&4 januari om 12:15 The Witches (GB/USA, Ned. ond, 1989, 89')

© Gemeente Amsterdam