Politie Groningen

Persberichten zondag 21 december 2003

Provincie Groningen 21-12-2003 -

Verkeerscontroles
Op het Damsterdiep werd zaterdagnacht een 42-jarige automobilist uit Assen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.95 en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Groningen: vechtersbaas aangehouden
De politie hield zaterdagnacht in de Poelestraat een 18-jarige Stadjer aan die bij een café in een ruzie met leeftijdgenoten klappen had uitgedeeld. Later bleek hij ook in het café een 19-jarige Stadjer geslagen te hebben. De verklaringen van de benadeelden en de verdachte werden opgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: lastige jongens
Twee 17-jarige jongens werden zaterdagnacht aangehouden nadat ze probeerden weg te vluchten toen ze werden aangesproken op het gebruiken van alcohol op de openbare weg. Na een korte achtervolging te voet werden ze in de kraag gegrepen. De 17-jarige Stadjer beledigde de agenten en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Zijn 17-jarige kompaan uit Ter Apelkanaal bleek in het bezit te zijn van een vlindermes en krijgt daar een aparte bon voor.

Groningen: aanhouding voor vernieling
Op de Reddingiusweg werd zaterdagnacht een 14-jarige jongen uit een groepje jeugd aangehouden die vernielingen had gepleegd aan de Jan Ensingstraat (bushokje) en een deur van een apotheek had vernield. Ook aan de Reddingiusweg bleek een bushokje door vuurwerk te zijn vernield. De politie stelt een naderonderzoek in naar de rol van de andere jongens uit het groepje.

Groningen: aanrijding tussen auto en bus
Een 43-jarige automobiliste uit Groningen verleende zaterdagavond op de kruising van de Floresstraat met de Bedumerweg geen voorrang aan een stadsbus. Als gevolg van de aanrijding slingerde de personenauto tegen de wachtende auto van een 25-jarige Stadjer aan. Alle drie de voertuigen raakten beschadigd en de auto van de vrouw moest worden weggesleept. Een 11-jarige dochter van de vrouw werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Groningen: groepje winkeldieven aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op de Vismarkt een groepje van zeven personen, drie vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 23 tot en met 37 jaar aangehouden voor het plegen van diefstal in vereniging. Een beveiligingsbeambte merkte op dat leden van het groepje elkaar elke keer troffen op de Vismarkt en flessen drank uitwisselden. Een vrouw had een geprepareerde tas bij zich en bracht de flessen vervolgens weer naar een auto. De flessen werden onder andere uit een slijterij van een supermarkt aan de Vismarkt gestolen. De zeven zijn aangehouden en zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: aangehouden voor heling fiets
Een 24-jarige man uit Groningen werd zaterdagmiddag aangehouden op de Laan Corpus den Hoorn terwijl hij reed op een gloednieuwe fiets zonder origineel slot. Bij nadere controle bleek de fiets gestolen te zijn. De man verklaarde de fiets voor een gering bedrag gekocht te hebben en hij kreeg een proces-verbaal voor heling.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
Personeel van een parfumerie aan de Guldenstraat betrapte zaterdagmiddag een 51-jarige man uit Groningen op het wegnemen van een huidverzorgingsmiddel. De man werd overgedragen aan de politie die hem meenam naar het bureau. Daar bleek er nog tien dagen gevangenisstraf tegen hem open te staan. Met de kerstdagen in aantocht vond de man het nog niet eens zon slecht idee om achter de dikke deur plaats te nemen. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: twee autos botsen op kruising
Op de kruising va de Prinsesseweg met de JW Frisostraat botsten zaterdagochtend twee personenautos tegen elkaar aan. Een 28-jarige automobiliste uit Groningen verleende geen voorrang een 62-jarige plaatsgenote. Beide wagens raakten behoorlijk beschadigd en werden weggesleept. De 28-jarige vrouw is voor behandeling van haar verwondingen, onder andere door rondvliegend glas, naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: onderzoek naar zakkenrolsters
Na de aanhouding van een 11-jarig meisje en een 26-jarige vrouw uit Nieuwegein afgelopen woensdag bij een kledingzaak in de Herestraat heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Het meisje bekende meerdere malen met de vrouw op pad te zijn geweest in plaatsen in Noord-Nederland om zakken te rollen. De vrouw bekende tegenover de politie in ieder geval tien gevallen van zakkenrollerij in Groningen, Zwolle en Emmen in de maanden november en december. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Het meisje is vrijdag overgedragen aan haar familie uit Eindhoven. De vrouw werd zaterdag op vrije voeten gesteld.

BERICHTEN REGIO GRONINGEN KOMEN LATER