Eemland zuid 11.45 uur

Utrecht 21-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Tas met medicijnen gestolen: oproep

AMERSFOORT Toen een 40-jarige vrouw uit Amersfoort zaterdag rond 14.00 uur boodschappen deed in een winkel aan de Arnhemseweg, is in een onbewaakt ogenblik haar tas gestolen die zij even op de grond had gezet. In deze tas zaten onder meer medicijnen (ongeveer 200 pillen) die bij verkeerd gebruik schadelijk zijn.

De politie vraagt mensen die deze medicijnen vinden (los of in een tas e.d.), dit te melden aan de politie in Amersfoort (telefoonnummer 0900-8844) en/of deze medicijnen af te leveren bij het politiebureau in Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 45 te Amersfoort (24 uur per dag geopend).

Doorgereden na aanrijding: oproep getuigen

AMERSFOORT Toen een 17-jarige vrouw uit Woudenberg vrijdag omstreeks 18.00 uur op de Gerard Doustraat fietste (komende vanaf de Frans Halsstraat en rijdend in de richting van de Rembrandtstraat), is zij aangereden door een tot nu toe onbekende fietser (die zonder verlichting reed) waarbij zij ten val kwam en even buiten bewustzijn raakte. Toen zij bijkwam was de onbekende fietser verdwenen. Buurtbewoners hebben vervolgens gezorgd dat zij medische hulp kreeg in verband met diverse verwondingen.

De politie van Amersfoort doet onderzoek naar de toedracht en vraagt mogelijke getuigen van dit ongeval contact op te nemen met de politie in Amersfoort (telefoonnummer 0900-8844).

Straatroof: oproep getuigen

AMERSFOORT Zaterdag is omstreeks 14.50 uur een 57-jarige vrouw uit Laren van haar tas beroofd. De vrouw liep op de Sara Burgerhartsingel richting het station (ter hoogte van het fietspad komende uit de W.Ilckenstraat) toen er van achteren iemand kwam aangerend die haar handtas afpakte. De dader stapte vervolgens in een op de W. Ilckenstraat geparkeerde auto (bijrijdersstoel) waarna de auto wegreed.

De politie van Amersfoort doet onderzoek naar deze brutale straatroof en vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Amersfoort (telefoonnummer 0900-8844). Ook de anonieme Meldlijn M (0800-7000) kan hiervoor worden gebeld.

Signalement dader:

Blanke man, ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.85 m, slank postuur, blond stekeltjeshaar, donker glanzend jack, donkere spijkerbroek.

Auto:

Oud model, mogelijk VW Golf of Opel Corsa, kleur rood-/roestbruin.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

AMERSFOORT Omdat werd vermoed dat in of bij een pand aan de Wagnerstraat illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn, heeft de politie dit pand zaterdag rond 11.00 uur gecontroleerd. In een auto van de bewoner van het pand bleek inderdaad 225 kg illegaal vuurwerk te liggen. Zowel deze auto als het vuurwerk zijn in beslag genomen. De eigenaar van het vuurwerk is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na achtervolging

AMERSFOORT De politie heeft zaterdag omstreeks 15.30 uur in een restaurant van een winkel aan het Sint Jorisplein een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden die even daarvoor met een maatje had geprobeerd in te breken in een auto die in de Paulus Buijslaan stond geparkeerd. Toen de jongens doorhadden dat zij betrapt waren, vluchtten zij het warenhuis in waarna de politie met tientallen agenten de uitgangen voor de zekerheid afzette. In het restaurant werd een van de jongens aangetroffen. Hij is ingesloten op het politiebureau. De gegevens van de andere jongen zijn bij de politie bekend.