Politie Zaanstreek-waterland



15:00 19-DEC-03 loc.: WESTZAAN, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK/ PROVINCIALEWEG /KERKBUURT

Nekklachten door kopstaartaanrijding

Een 37-jarige automobiliste uit Krommenie werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, nadat zij bij de rotonde bij een kopstaartbotsing betrokken was geraakt. De automobiliste stond voor de rotonde te wachten om over te steken (komende vanuit Westzaan richting Wormerveer). Achter haar stond een 25-jarige automobilist uit Wormer te wachten. Toen deze van achteren werd aangereden door een 65-jarige man uit Westzaan, schoof hij door tegen de auto voor hem.


15:06 19-DEC-03 loc.: ZAANDAM, VOLENDAMSTRAAT

Alert meisje (12) noteert kenteken doorrijder

Een alert 12-jarig meisje uit Zaandam noteerde vrijdagmiddag het kenteken van de auto die tegen een geparkeerd staande auto botste en vervolgens doorreed. Toen de eigenaresse van de aangereden auto terugkwam op de parkeerplaats tegenover het winkelcentrum op de Volendamstraat, kreeg zij het kenteken van het meisje. Door deze goede reactie heeft de politie de identiteit van de doorrijdster kunnen achterhalen. Deze vrouw is a.s. maandag op het politiebureau ontboden.


22:39 19-DEC-03 loc.: ZAANDAM, RAMSBEEK

Jongen aangehouden voor belediging

Een 17-jarige jongen uit Zaandam werd aangehouden omdat hij een politieman bleef beledigen, ook nadat hij was gewaarschuwd dit niet te doen. De jongen werd in eerste instantie staande gehouden omdat hij zonder helm en verzekering op een bromfiets reed. Toen de agent hem meedeelde dat de bromfiets voor technisch onderzoek mee moest naar het bureau begon de jongen te schelden. De jongen werd kort na zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld. De bromfiets is in beslag genomen.


02:56 20-DEC-03 loc.: ZAANDAM, DAM

Twee personen aangehouden bij vechtpartij

Twee broers uit Zaandam, 19 en 21 jaar, werden aangehouden omdat zij steeds de confrontatie bleven zoeken terwijl politiemensen probeerden een vechtpartij tussen hen en anderen te beëindigen. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse nadat zij was gewaarschuwd over een flinke vechtpartij op de Dam. Het lukte hen de strijdende partijen uit elkaar te halen, maar de twee broers bleven agressief, ook richting politie. Uiteindelijk werden de broers aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk.


16:31 20-DEC-03 loc.: PURMEREND, NECKERSTRAAT

Brandweer en politie rukken nodeloos uit voor misplaatste grap


Twee 21-jarige mannen uit Purmerend en Stompetoren werden aangehouden voor het stoken van vuur in de openlucht. Het ging, zo verklaarden de mannen achteraf, om een uit de hand gelopen geintje. Brandweer en politie konden het grapje niet zo waarderen. Zij kwamen met diverse eenheden met spoed ter plaatse, nadat een buurtbewoner het alarmnummer 112 had gebeld over een uitslaande brand. Vanaf de achterkant van een houthandel aan de Neckerstraat zouden flinke vlammen zichtbaar zijn.

Toen brandweer en politie aankwamen, bleek dat de twee aanstichters de brand zelf hadden kunnen doven. Het geintje betrof het in de brand steken van een benzinetank. De vlammen kwamen alleen 'een beetje hoger dan verwacht'. Beide mannen werden na verhoor heengezonden met een proces verbaal. Brandweer en politie onderzoeken de mogelijkheid om de rekening voor het nodeloos uitrukken op hen te kunnen verhalen.


21:55 20-DEC-03 loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

Man aangehouden voor bezit harddrugs

Een 31-jarige man uit Edam werd aangehouden voor bezit van harddrugs. De man zou in de toiletruimte van een café opzichtig met drugs hebben staan zwaaien. De man werd daarop door de portiers naar buiten gebracht en daar vastgehouden tot de komst van de politie. Bij hem werd een wikkel cocaïne aangetroffen. Omdat de man te dronken was om te worden gehoord, werd hij ingesloten in het politiebureau te Purmerend.


01:15 21-DEC-03 loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Man krijgt glas in zijn gezicht gegooid

Een 18-jarige man uit Zaandam raakte gewond in zijn gezicht toen hij in een café een glas in zijn gezicht kreeg gegooid. Het glas werd gegooid door een 29-jarige vrouw uit Zaandam. Zij werd aangehouden en ingesloten. In het café was tussen enkele bezoekers irritatie ontstaan, waardoor er wat heen en weer geduwd werd. De verdachte gooide een glas, dat niet terecht kwam bij degene voor wie het bedoeld was, maar bij een van de omstanders. Het slachtoffer werd in Ziekenhuis De Heel behandeld aan een snee in zijn bovenlip en een afgebroken voortand. Verdachte kon zich tijdens verhoor niets meer herinneren van het incident. Zij verklaarde spijt te hebben van wat zij had aangericht. Na verhoor werd zij zondagochtend heengezonden.


01:35 21-DEC-03 loc.: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Man aangehouden voor mishandeling

Een 19-jarige man uit Monnickendam werd aangehouden voor mishandeling, omdat hij een andere man een vuistslag in het gezicht gaf. Dit werd gezien door politiemensen die even daarvoor ter plaatse kwamen in verband met een schermutseling op het parkeerterrein bij de AMVO, waarbij beide bovengenoemde personen betrokken waren. Verdachte verklaarde dat hij de man in kwestie niet kent en dat hij werd uitgedaagd door hem. Helaas is de persoon die werd geslagen onbekend gebleven en beschikt de politie dus niet over een aangifte. De verdachte werd na verhoor heengezonden.


03:30 21-DEC-03 loc.: ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT

Man aangehouden voor vernieling politieauto

Een 23-jarige man uit Zaandam werd aangehouden omdat hij met een vriend een politieauto had vernield. Een alerte getuige tipte de politie dat twee mannen een auto stonden te slopen. Ter plaatse bleek dat de verdachten met geweld de twee kentekenplaten van de auto hadden getrokken. Politiemensen konden één van de twee verdachten aanhouden. Hij had een kentekenplaat onder zijn jas. De man werd ingesloten. Hij verklaarde de politie te hebben willen terugpakken omdat hij eerder deze week was bekeurd voor het rijden in een auto zonder kentekenplaat achterop. Ook de andere verdachte kan een bezoekje van de politie verwachten.


11:55 21-DEC-03 loc.: PURMEREND, WAGENWEG

Flatscreens weggenomen bij inbraak bedrijfspand

Bij meedere bedrijven in hetzelfde bedrijfspand op de Wagenweg werd afgelopen weekend ingebroken. Diverse toegangsdeuren in het pand werden geforceerd. In ieder geval werd bij een van de bedrijven een flink aantal flatscreens gestolen. De rest van de schade, ook bij de andere bedrijven, wordt nog opgenomen.

EINDE


---- --