Ingezonden persbericht

Katja Schuurman wint Battle of the babes

GRONINGEN, 20031222 -- Katja Schuurman is door een grootschalig internetpubliek aangewezen als mooiste en populairste vrouw van Nederland. In de Battle of the babes liet zij in de eindstrijd Chantal Janzen op een tweede plaats. Maar liefst 105.000 mensen hebben de afgelopen elf weken hun stem uitgebracht middels een online knockout toernooi. Vierenzestig bekende vrouwen verschenen aan de start en na vijf rondes bleven Chantal en Katja als mooisten over.


De Battle of the babes onderscheidt zich van andere verkiezingen door alle deelneemsters 1-tegen-1 tegenover elkaar te zetten. Hierdoor wordt de rangschikking niet enkel bepaald door de eerste voorkeur, maar wordt de stemmer ook gedwongen om een keuze te maken uit twee dames met een lager babegehalte. Mede uit een poll is gebleken dat veel keuzes zijn gemaakt op basis van sympathie, waardoor Katja behalve de mooiste ook de populairste vrouw is gebleken.

Katja liet zelf weten blij verrast te zijn met de overwinning: 'Ik kan met mijn 28 jaar natuurlijk nog een tijd mee, maar ik werd me toevallig onlangs ineens bewust van mijn ouder worden toen ik maarliefst twee keer werd gevraagd om in een film een moederrol op me te nemen. Hoewel ik alweer tien jaar aan de weg aan het timmeren ben, geeft deze prijs aan dat ik voorlopig ook nog wel als babe door het leven kan'. Ondanks haar harde werken voor BNN en de alom gerespecteerde filmrol in 'Interview' blijft Katja ook zo'n battle waarderen: 'Ik was erg vereerd dat ik dit jaar voor de Gouden Kalf ben genomineerd vanwege mijn rol in Interview en ik zie dat toch als een serieuze onderscheiding. Het is dan altijd leuk dat zo'n battle award de waardering op diverse fronten in evenwicht houdt.'



Ingezonden persbericht