Politie Friesland

Politieberichten van 21/12 (13.00) t/m 22/12 (07.00)

Fryslân 22-12-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Leeuwarden: inbraak school
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een school aan de Noorderweg. Tijdens een schoolfeest was het verenigingsgeld van de leerlingenvereniging, ettelijke honderden euros, in school verstopt. Men is via een raam aan de noordwest kant van de school binnengekomen. Om toegang tot het geld te krijgen is een deur geforceerd. De school zal vandaag aangifte doen.

Leeuwarden: inbraak ziekenhuis
Zondagochtend is een flatscreen gestolen uit het MCL-Zuid. Onbekend is hoe men is binnengekomen. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche zal een onderzoek verrichten.

Burgum: brandje, getuigenoproep
Zondag om 14.20 uur brak een uitslaande brand uit in een mobiel, groen toilet op de Markt. Twee omwonenden hebben getracht de brand te blussen o.a. door brandbare materialen uit het toilet te halen. Getuigen hebben twee jongetjes zien wegrennen. De brandweer van Burgum heeft de brand geblust. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.

Hommerts: aanrijding met letsel
Zondag om 17.35 uur reed een 69-jarige automobilist uit Oppenhuizen over de Jeltewei, achter hem reed een 24-jarige automobilist uit Sneek. Vanuit een parkeerhaven reed een andere auto de weg op. De automobilist uit Oppenhuizen en een voor hem rijdende auto remden af en stopten. De Sneker had dit te laat door en botste tegen de auto van de inwoner van Oppenhuizen. Een 67-jarige inzittende van deze auto, eveneens woonachtig in Oppenhuizen, liep nekletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Beide autos zijn afgesleept.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs en meer
Zondag om 20.15 uur werd een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Ruiterskwartier. Beide inzittenden droegen geen gordel. Verder was de kentekenplaat niet goed zichtbaar. Bij navraag bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat hij hiervoor reeds driemaal eerder was bekeurd werd het voertuig van de man in beslag genomen. Op het bureau bleek dat de man nog voor een bedrag van 257,04 euro open had staan. Dit bedrag is ter plekke betaald.

Ryptsjerk: inbraak woning
Zondag tussen 15.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Reidikker. Men kwam binnen door een raampje te verbreken. De hele woning werd doorzocht. Gestolen werden een digitale camera en een zo goed als nieuwe damesfiets.

Drachten: aanhouding verdachte
Zondag om 21.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep jeugd van circa 10 jongeren zich vervelend gedroeg bij een school aan de Bouwakker. Bij de komst van de politie rende men weg. Bij de school bleken brandplekken op de muur te zitten. Ook lagen er resten vuurwerk. De jeugd liep aan het eind van het Paardepad rechtsreeks in de armen van een paar medewerkers van de SVS. Hierop vroeg de politie naar de namen van de jongeren. De jongeren gaven de namen, hoewel enkele aanwezige ouders negatief reageerden op het optreden van de politie. Een 20-jarige inwoner van Ureterp weigerde echter zijn naam te geven, ook na diverse malen vragen. Ook wilde de man er vandoor gaan. Toen de politie hem wilde aanhouden, schopte hij tegen de politieman. Hierop sprong een medewerker tegen de verdachte aan, die hierdoor in een tuin viel. Hierop is de man aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau.

Fryslân: rijden onder invloed
Zondag, 22.00 uur, Simmerwei te Westergeest, 41-jarige automobilist uit Oudwoude, kreeg een rijverbod van zes uur.
Zondag, 22.50 uur, Sudergoawei te Tjerkwerd, 62-jarige automobilist uit Leeuwarden, blies 275 ug/l, rijverbod van een uur Maandag, 01.15 uur, Leidijk te Drachten, 27-jarige automobilist uit Drachten, blies 360 ug/l, rijverbod van drie uur. Maandag, 02.15 uur, Prins Hendrikstraat te Leeuwarden, 30-jarige automobilist uit Leeuwarden, hij viel op omdat hij wegreed zonder verlichting, blies 235 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Noordwolde: huiselijk geweld en belediging
Maandag om 02.20 uur werd een 39-jarige inwoner van Wolvega aangehouden in zijn woning. Hij had zijn vrouw een klap op haar hoofd gegeven, terwijl ze lag te slapen. Op weg naar het bureau gedroeg de verdachte zich vervelend, zo beledigde hij bij voortduring een politieman. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal, evenals voor mishandeling.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Maandag omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de IJzerweg. Een raam aan de voorzijde van het bedrijf was vernield. Gestolen zijn in ieder geval een aantal lasapparaten en een compressor. Aangifte zal worden gedaan.