Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Weekend Hoeksche Waard

22-12-2003 - Persberichten District III

ALCOHOL
OUD-BEIJERLAND- Een 20-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is aangehouden. Hij reed in de nacht van zaterdag op zondag 21 december over het Vierwiekenplein. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete van 75 EURO.

GEWELD: JONGEN AANGEHOUDEN
STRIJEN- Een 15-jarige jongen uit Strijen is aangehouden. Op zaterdagmiddag 20 december fietste een andere 15-jarige jongen uit Strijen over de Leeuwerikstraat. Hij werd plotseling ingesloten door een groep fietsers en een jongen op een scooter. De groep was hem deels bekend. De 15-jarige verdachte mishandelde het slachtoffer om onbekende redenen. Hierna kon het slachtoffer wegkomen en fietste hij naar huis. De politie trof het slachtoffer in zijn woning aan met diverse verwondingen, onder andere met letsel aan zijn gezicht. Later op de middag heeft de politie de 15-jarige verdachte in zijn woning aan de Binnensingel aangehouden.

ONDERBROEK
NUMANSDORP- Een 48-jarige man uit Numansdorp is lastig gevallen. Op zaterdagmiddag 20 december reed hij op zijn motorfiets over de Roerdompsingel. Hij moest remmen voor een personenauto. Hierin zaten jongens die de man lastig vielen. Aanleiding zou een eerder akkefietje zijn. De motorfietser kon echter wegkomen en vertrok naar zijn huis aan het Zwanenoord. s Nachts zocht de groep de man op. Zij liepen door zijn tuin. De 48-jarige man kwam naar beneden en stuurde de groep weg. De 20-jarige bestuurder van de personenauto uit Numansdorp liet zich niet wegsturen en gaf de man een klap. Hierdoor viel de 48-jarige man achterover. Een 46-jarige buurman, slechts gekleed in onderbroek, schoot te hulp hetgeen uitmondde in een vechtpartij. De jongens renden vervolgens weg richting de jeugdsoos aan de Wethouder van de Veldenstraat. De buurman ging er, nog steeds gekleed in onderbroek en gewapend met een knuppel, achteraan met nog een andere buurman. In de jeugdsoos had de bestuurder zich inmiddels opgesloten op het toilet. De politie heeft de jongen uit het toilet laten komen en hem vervolgens aangehouden. Op zondagmiddag 21 december werd nog een 20-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij was bij de groep betrokken. De man werd in zijn woning aan de Roerdompsingel aangehouden. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

TOEZICHT OP WITTE MARKT
HEINENOORD- De politie heeft in samenwerking met stichting Namaakbestrijding React en Stichting Brein op zaterdagmorgen 20 december een controle gehouden op de Witte Markt. Ook de douane was bij een deel van de controle aanwezig. Deze wekelijkse vlooienmarkt vindt plaats aan de Boonsweg. De politie heeft toezicht gehouden op eventuele illegale handel. Zij wil daarmee een bijdrage leveren aan de bestrijding van heling. Er werd 1 persoon (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden omdat hij een gestolen autoradio in bezit had. De stichting Namaakbestrijding React heeft een kleine hoeveelheid namaakartikelen in beslag genomen. De stichting Brein heeft enkele illegaal gekopieerde videobanden in beslag genomen. Ook nam zij playstation-spelletjes in. De politie was tevreden met het feit dat de handelaren zich over het algemeen goed aan de regels met betrekking tot handel in goederen hielden. Zij zal vaker controles in dit kader houden.