Rijn & Venen 09.40 uur

Utrecht 22-12-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Hennepkwekerij ontmanteld

MIJDRECHT Na binnengekomen informatie over het mogelijk in werking hebben van een hennepkwekerij in een woning aan het Scheprad, stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in. Op de zolder werd inderdaad een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, maar geen hennepplanten. Alle apparatuur, onder meer assimilatielampen, koolstoffilters en ventilatoren is inbeslaggenomen en inmiddels vernietigd. Ook bleek dat de stroom illegaal was afgetapt. De energiemaatschappij heeft inmiddels aangifte van diefstal van stroom gedaan. Tegen de 33-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Passagiersbus beschoten; niemand gewond

VINKEVEEN Een chauffeur in dienst van de vervoersmaatschappij BBA Connex heeft aangifte gedaan van vernieling.

De chauffeur reed op dinsdagavond 16 december omstreeks 19.20 uur over de Reigerstraat toen hij een doffe klap hoorde. De chauffeur stopte en ging poolshoogte nemen. Hij zag dat er een gat in een ruit was ontstaan en glassplinters verspreid in de bus lagen. De chauffeur kreeg het vermoeden dat er van buitenaf op de bus was geschoten. De 15 passagiers in de bus raakten niet gewond.

Naar nu bekend is geworden, bleek dat er in de afgelopen dagen vaker op bussen van deze vervoersmaatschappij is geschoten. Tot nu toe zijn er geen gewonden gevallen. Wel sneuvelden ruiten van de bus. De politie vermoedt dat dit schieten steeds gebeurt vanuit een tuin of woning gelegen aan de Kievitslaan en vraagt getuigen of personen die menen informatie te hebben over deze incidenten kontakt op te nemen met het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

WOERDEN De politie heeft in de nacht van zondag 21 op maandag 22 december op de Wulverhorstbaan een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.50 uur zagen agenten tijdens de surveillance een automobilist over de Wulverhorstbaan rijden. De bestuurder had de gehelen baan nodig en slingerend van links naar rechts. De 44-jarige bestuurder uit Woerden kreeg een stopteken.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau blies hij 910 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

BREUKELEN Op de Parallelweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. Hierbij reed de veroorzaker door.

De politie kreeg omstreeks 15.30 uur de melding dat een joggende man op de Parallelweg was aangereden door een personenauto. De bestuurder was even gestopt maar reed - zonder zich ook maar enig moment te bekommeren om het slachtoffer gewoon door.

Het 43-jarige slachtoffer uit Maarssen werd met spoed overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Hier werd geconstateerd dat hij letsel had aan zijn schedel, een gebroken been en een zware hersenschudding. De politie is op zoek naar getuige(n) van dit misdrijf. Heeft u informatie en nog niet met de politie gesproken, belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.