Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-12-2003 - Persberichten District II

ALCOHOL
SLIEDRECHT- Tijdens een alcoholcontrole op de Baanhoek heeft de politie op vrijdagavond 19 december 340 blaastesten afgenomen. Er werden 3 personen aangehouden die teveel gedronken bleken te hebben. Het gaat om een 56-jarige man uit Papendrecht (rijverbod van 1 uur en een dagvaarding), een 61-jarige vrouw uit Papendrecht (rijverbod van 3 uur en een dagvaarding) en een 57-jarige man uit Gorinchem (rijverbod en een dagvaarding)

*Op het Nannengat nam de politie op vrijdagavond 19 december 315 blaastesten af. Twee personen werden aangehouden.Een 56-jarige vrouw uit Dordrecht kreeg een rijverbod en een boete van 190 EURO. Een 57-jarige man uit Rotterdam kreeg een rijverbod van een uur.
*Op de A15 werd een 61-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december. Hij bleek teveel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van een uur. Tevens werd op dezelfde locatie en in dezelfde nacht een 37-jarige man uit Giessenburg aangehouden omdat hij ver boven de streep blies. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

GROOT-AMMERS- Op de Julianastraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december een 19-jarige man uit Groot-Ammers aangehouden. Hij blies ver boven de streep en kreeg een rijverbod van 3 uur en een dagvaarding.

GORINCHEM- In de nacht van zaterdag op zondag 21 december werd een 25-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden op de Banneweg. De vrouw blies ver boven de streep. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 EURO.

*In dezelfde nacht hield de politie een 37-jarige vrouw uit Gorinchem aan op de Melkstraat. Ook deze vrouw had teveel gedronken. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding.

ALBLASSERDAM- Een 38-jarige man uit Alblasserdam werd aangehouden op de Edisonweg in de nacht van zaterdag op zondag 21 december. Hij bleek teveel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van 1 uur en een transactie.

LEERDAM- De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 42-jarige vrouw uit Haaften aan op de Koningin Emmalaan. Zij blies ver boven de streep en kreeg hiervoor een rijverbod van 1 uur en een boete van 190 EURO.

BIER
OUD-ALBLAS- Een 39-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden. Hij gedroeg zich op zaterdagavond 20 december nogal luidruchtig in een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminalaan. Ook bedreigde hij medewerkers en gooide hij een bierglas naar één van de medewerkers. De medewerker hield hier een snijwond aan zijn voorhoofd aan over. De politie hield de verdachte aan in de horecagelegenheid.

COCAÏNE
SLIEDRECHT- Een 32-jarige man en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Sliedrecht zijn aangehouden. Zij bevonden zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december in een horecagelegenheid aan de Stationsweg. De personeelsleden belden de politie omdat zij vermoedden dat de mannen drugs bij zich hadden. De politie trof de mannen met een kleine hoeveelheid cocaïne. Beide mannen werden aangehouden.

ECHTPAAR AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een echtpaar uit Hardinxveld-Giessendam is aangehouden. Deze 45-jarige vrouw en 43-jarige man bevonden zich op zaterdagavond 20 december op de Stationsstraat. Zij waren op zoek naar hun dochter. Twee mannen zaten in hun auto. Het echtpaar dacht dat deze mannen wisten waar hun dochter uithing. Toen de mannen dit niet konden vertellen, trok het echtpaar de 19-jarige man, volgens zijn verklaring uit zijn auto. Hierop ontstond een worsteling. Hij belde hierna de politie. De politie hield het echtpaar aan op de Stationsstraat. Het echtpaar verklaart echter dat de twee jongemannen schuldig zijn aan de worsteling. Het echtpaar is weer op vrije voeten.

GEWOND
ALBLASSERDAM- Een 17-jarige meisje is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Het meisje uit Oud-Alblas fietste op zaterdagmorgen 20 december op de kruising van de Randweg met de Vondellaan toen zij werd geschept door een bestelbus. Het meisje viel en hield er een schaafwond, een gekneusde pols, een zwelling aan haar been en een pijnlijke heup aan over. Zij is behandeld door haar huisarts. De bestuurder van de bestelbus (leeftijd en woonplaats onbekend) bleef ongedeerd.

GEWAPENDE OVERVAL
GORINCHEM- Een gezin is overvallen. Op vrijdagavond 19 december bevond de bewoonster van een woning aan de Arkelse Onderweg zich in haar woning met haar kinderen en twee vrienden. Plotseling stond een man in de gang. Hij had een bivakmuts op en richtte een vuurwapen op de vrouw. De man was in het gezelschap van nog een andere man. Onder bedreiging heeft de vrouw geld afgestaan. Zij moest de kluis in het kantoor aan huis openen. Hierna vertrokken de mannen. De politie heeft een recherche-onderzoek opgestart. Ook heeft zij buurtonderzoek verricht.

KERSTVERLICHTING VERNIELD
MEERKERK- Twee jongemannen zijn aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag 21 december meldde een getuige dat de kerstbuitenverlichting bij een bank aan het Raadhuisplein vernield zou worden door enkele jongens. De politie nam een kijkje en trof de jongemannen aan. Een verlengsnoer was kapot en een lichtsensor was afgebroken. De 16-jarige jongen uit Meerkerk en zijn 17-jarige maatje uit Meerkerk werden hierop aangehouden.

KNEUZINGEN
GORINCHEM- Een 17-jarig meisje uit Gorinchem is gewond geraakt tijdens een ongeval op zaterdagmiddag 20 december. Zij fietste op de rotonde bij de Banneweg. Een 32-jarige automobiliste uit Gorinchem zag haar over het hoofd en schepte het meisje. Het meisje viel. Zij werd met enkele kneuzingen per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

OPSTOOTJES
SCHELLUINEN- De politie heeft moeten ingrijpen op een schoolfeest. Op vrijdagavond 19 december en in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december werd een schoolfeest georganiseerd door een aantal scholengemeenschappen in Gorinchem. Het feest, waar ruim 1000 bezoekers waren, vond plaats in een partycentrum aan de Sportlaan. Op het feest vond een aantal schermutselingen plaats. Tevens werden diefstallen gepleegd in de garderobe. Op het terrein ontstond grote overlast. Ook keerden zich daar een aantal gasten tegen het politiepersoneel. De politie hield drie personen aan. Het ging om een 19-jarige man uit Gorinchem, een 15-jarige jongen uit Gorinchem en nog een 19-jarige man uit Gorinchem. De politie heeft de diensthond moeten inzitten en enkele keren gebruik moeten maken van de wapenstok. Pas laat in de nacht keerde de rust weer terug.

VLINDERMES
GORINCHEM- Een 25-jarige man uit Giessen en een 18-jarige man uit Andel zijn aangehouden. De mannen reden op vrijdagavond 19 december over de Nieuwe Wolpherensedijk. Bij controle bleek dat de mannen in het bezit waren van een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs. Ook hadden zij een busje pepperspray en een vlindermes bij zich. Alles is in beslag genomen. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Gorinchem.