Politie Groningen

Persberichten maandag 22 december 2003

Provincie Groningen 22-12-2003 -

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt in kerk
Na een melding dat er zondagnacht werd ingebroken in een kerk aan de van Lenneplaan troffen de agenten een 36-jarige man uit Groningen aan in een kamer van de kerk. De man bleek met een hamer een ruit te hebben ingeslagen en zo binnen gekomen te zijn. Bij zijn fouillering trof de politie een busje kleingeld aan dat vermoedelijk afkomstig is uit de kerk. Hij is naar het bureau gebracht en daar ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Hoendiep werd zondagnacht een 28-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.95. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: poging beroving brommer
Twee nog onbekende jongens probeerden zondagavond rond 23.00 uur een 40-jarige brommerrijder uit Groningen zijn brommer af te nemen. De brommerrijder werd tegengehouden op het bij de Nijensteinheerd gelegen fietspad. Een getuige zag de worsteling waarna beide jongens hun poging staakten en wegliepen. Het slachtoffer is voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis geweest. Een zoektocht en een snel buurtonderzoek leverde geen resultaat op.

Groningen: lastige dronken mannen aangehouden
De politie hield zondagavond op de Grote Markt twee mannen aan, 34 jaar uit Noordbroek en 24 jaar uit Groningen, voor baldadigheid en openbare schennis. Agenten werden geroepen naar een café aan de Oude Boteringestraat waar beide onder invloed zijnde mannen zich niet wisten te gedragen. Na de mannen verwijderd te hebben sloegen ze tegen een vuilnisbak, raam, deur en hing de 24-jarige aan een tak van de kerstboom op de Grote Markt. De 34-jarige toonde aan voorbijgangers zijn geslachtsdeel. Beide mannen werden aangehouden en naar het bureau gebracht waar ze een proces-verbaal kregen.

Groningen: vijf jongens aangehouden voor oprichten brandstapel De politie hield zondagavond vijf jongens in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, allen uit Groningen, aan voor het oprichten van een brandstapel. De jongeren hadden een brandstapel opgericht in een parkje aan de Klaprooslaan. Bij het zien van de politie sloegen ze op de vlucht. Na een zoektocht in de omgeving wisten de agenten vijf jongens in de kraag te grijpen. Op het bureau werden ze gehoord over hun aandeel en krijgen een proces-verbaal.

Ulrum: flitsende jeugd laat automobilisten schrikken
De politie heeft zondagavond op de Provincialeweg N361 twee jongens uit Ulrum in de leeftijd van 14 en 16 jaar bekeurd. De jongens hadden met een fototoestel in de richting van passerende automobilisten geflitst. Hierdoor had het tweetal het verkeer de stuipen op het lijf gejaagd. Ongelukken bleven echter uit. Het tweetal werd op heterdaad door politieagenten betrapt. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens mochten na verhoor met hun ouders mee naar huis. Ook een 17-jarige jongen uit Ulrum zal worden gehoord voor hetzelfde feit.

Oude Pekela: alcomobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zondagnacht op de Industrieweg-Oost een 50-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De Pekelder werd in zijn auto door de politie gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: alcoholcontrole
In de Hoofdstraat in Stadskanaal heeft de politie zondagavond een alcoholcontrole gehouden. De politie controleerde zestien automobilisten op het gebruik van alcohol. Alle zestien blaastesten wezen uit dat de bestuurders geen alcohol hadden gedronken. De controle duurde drie uur.