Ingezonden persbericht

ProClarity versterkt raad van bestuur en management

Uitbreiding kennis en expertise business intelligence en softwarebeheer

's-Hertogenbosch, 22 december 2003 - ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning, heeft drie nieuwe leden benoemd voor zijn raad van bestuur. Daarnaast heeft het bedrijf het managementteam uitgebreid. De nieuwe leden van de raad van bestuur zijn Terry Cunningham, oprichter van Crystal Decisions en voormalig President en COO van VERITAS Software, en Marc Friend, General Partner van venture capitalist Summit Partners. Zij worden vergezeld door Marc Tapling, President en CEO van Everypath. Samen vergroten ze de kennis en ervaring van ProClarity op het gebied van business intelligence.

Het managementteam van ProClarity wordt uitgebreid met Dave Hallmen, Chuck Mitten en Jamie Cooper. Hallman was Executive Vice-President Worldwide Operations en wordt COO. Hij heeft al ruim 17 jaar ervaring op het gebied van softwarebeheer en was eerder Vice-President Business Development bij VERITAS Software. Mitten was gedurende zeven jaar verantwoordelijk voor de verkopen van ProClarity in Noord-Amerika en is nu gepromoveerd tot Vice-President Sales. In eerdere functies gaf hij leiding aan softwareproductmanagement- en technical support-teams bij Extended Systems. Jamie Cooper wordt Vice-President Corporate Marketing. Voorheen was hij Business Development Director. Hij baseert zijn nieuwe rol op ruime ervaring in leidinggevende marketing- en salesfuncties binnen de technologiesector.

"Met de nieuwe benoemingen in de raad van bestuur en het managementteam voegen we enorm veel talent en ervaring toe aan onze organisatie", zegt Bob Lokken, President en CEO van ProClarity. "Deze mensen beschikken over relevante ervaring met business intelligence, zijn erg gemotiveerd, perfectionistisch en strategisch zeer sterk. Dat versterkt de propositie van ProClarity en ondersteunt ons streven om hoogwaardige analytische softwareoplossingen voor ondernemingen te leveren."

Over de nieuwe leden van de raad van bestuur
Terry Cunningham was oprichter van Crystal Decisions en bouwde dit bedrijf met het product Crystal Reports binnen tien jaar uit tot een wereldbedrijf. Na de succesvolle integratie van dit product als standaardrapportagetool voor Visual Basic van Microsoft werd het bedrijf overgenomen door disk drive-leverancier Seagate Technology. Cunningham was nauw betrokken bij de omvorming tot Seagate Software en de latere fusie met VERITAS Software. Als COO was hij verantwoordelijk voor 4.000 medewerkers, $1 miljard omzet en een marktwaarde van $45 miljard.
Marc Friend heeft ruime ervaring op het gebied van business intelligence door zijn betrokkenheid bij de participaties van SUMMIT. Hij was in verschillende rollen betrokken bij bedrijven als Acta Technology, Blue Martini Software, CenterViesw/Informix en Sagent Technologies. Friend studeerde aan het MIT en behaalde zijn MBA aan de Harvard Business School.
Mark Tapling was CEO van Everypath, softwareleverancier voor mobiele toepassingen. Daarvóór vervulde hij dezelfde functie bij ServiceWare Technologies. Onder zijn leiding ging dit bedrijf naar de beurs en verdrievoudigde binnen twee jaar de omzet. Vóór deze successen was hij onder andere actief bij de softwareontwikkeldivisie van IBM Lotus.

###

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en van oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.600 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.

Ingezonden persbericht