Politie Zuid-Holland-Zuid

21/12 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-12-2003 - Persberichten District I

GEWAPENDE TAXI-OVERVAL: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- De politie is op zoek naar getuigen van een overval. Op vrijdagavond 19 december werd een 62-jarige taxichauffeur uit Dordrecht overvallen. Hij moest een klant ophalen in de Wibautstraat. Omstreeks 22.45 uur kwam hij daar aan. In eerste instantie stond er geen klant te wachten. De taxichauffeur verliet de auto om het huisnummer te controleren. Vervolgens nam de chauffeur weer plaats in de taxi. Plotseling stapte een man met een bivakmuts achterin de auto. Hij sommeerde de chauffeur door te rijden en richtte een vuurwapen op hem. Hij vroeg de chauffeur geld af te geven. Op de kruising van de Wibautstraat met de Thorbeckeweg stopte de taxichauffeur en gaf geld af. De verdachte stapte uit de taxi en rende weer terug de Wibautstraat in.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft de verdachte zich enige tijd opgehouden in de omgeving van de Wibautstraat. Zijn signalement luidt:

-negroïde man

-antilliaans accent

-klein van stuk (tussen de 1.50 en 1.60 meter lang)
-tenger postuur

-leeftijd: 40 à 45 jaar oud

-zwarte bivakmuts met twee gaten voor de ogen
-3/4 zwarte stoffen jas

-donkere broek

-wollen handschoenen

Getuigen van de overval of mensen die de verdachte denken te kennen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

GEWAPENDE OVERVAL BENZINESTATION: GETUIGEN GEZOCHT DORDRECHT- Een vrouw is overvallen. Deze 46-jarige vrouw uit Dordrecht werkte op zondagmorgen 21 december in een benzinestation aan de Leeuwstraat. Omstreeks 8.40 uur kwam een man binnen. De man had een tas bij zich met daarin een voorwerp, mogelijk een vuurwapen, welke hij op de vrouw richtte. De vrouw moest de kassa openmaken en stond geld en telefoonkaarten af. De man vertrok hierna in de richting van de Keplerweg. De echtgenoot van het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De politie startte direct een recherche-onderzoek op. Zij is nog op zoek naar getuigen.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:
-negroïde man

-antilliaans accent

-klein van stuk

-leeftijd: onbekend

-zwarte bivakmuts met twee gaten voor de ogen
-lange zwarte jas

-spijkerbroek

-oranje plastic tas met blauwe letters om zijn arm

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het signalement komt voor een groot gedeelte overeen met het signalement van de verdachte van de overval op de taxichauffeur. De politie onderzoekt of er eventueel sprake is van een verband.

ALCOHOL/RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Op de Krispijnseweg is een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden op zaterdagavond 20 december. Hij blies ver boven de streep en kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete.
*Een 51-jarige man uit Dordrecht kreeg op dezelfde avond en locatie tevens een rijverbod van 3 uur voor hetzelfde vergrijp. Ook wordt de man gedagvaard. *Een 34-jarige man uit Dordrecht werd in de nacht van zaterdag op zondag 21 december aangehouden op de Burgemeester de Raadtsingel. Hij blies boven de streep en kreeg een rijverbod van 1 uur.

*Op dezelfde locatie werd deze nacht een 30-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een dagvaarding omdat hij teveel gedronken had.

*Op deze locatie werd in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 34-jarige man uit s Gravenhage aangehouden. Hij gaf een valse naam op. De man moest mee naar het bureau en werd tijdelijk ingesloten. Hij kreeg een boete voor het opgeven van de valse naam. Ook werd hij bekeurd omdat de man teveel gedronken had om nog te kunnen rijden.
*Op de Bagijnhof werd in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij boven de streep blies. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

*In de nacht van zaterdag op zondag 21 december werd een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij had teveel gedronken om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en wordt gedagvaard.

ZWIJNDRECHT- Op de A16 werd zaterdagavond 20 december een alcoholcontrole gehouden. De politie nam zon 80 blaastesten af. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

*Op de Tulpstraat zag de politie een man slingerend rijden in de nacht van zaterdag op zondag 21 december. Deze 39-jarige man uit Heerjansdam bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTOBRANDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Waelneslaan is een personenauto deels in brand gevlogen. Eén van de buitenspiegels is vermoedelijk in brand gestoken op zaterdagmorgen 20 december. De brandweer kwam om de brand te blussen. Het vuur was snel onder controle. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de brandstichting.
DORDRECHT- Op zaterdagmorgen 20 december is een personenauto tevens deels in brand gevlogen. Dit was onder een carport aan de Goudestein. De stoel is vermoedelijk in brand gestoken. De eigenaar heeft de brand geblust en de brandweer heeft voor het nablussen gezorgd. De eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan.

BEDREIGING: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 35-jarige man (woonplaats onbekend) is aangehouden. Op vrijdagavond 19 december omstreeks 10.30 uur bedreigde hij een 33-jarige Dordtenaar. Deze man stond met zijn auto op de Jacob Marisstraat. De 35-jarige man stapte in de auto en bedreigde hem met een mes omdat hij geld wou. Hij stapte vervolgens uit, ging een woning binnen en kwam vervolgens terug met een vuurwapen. De 33-jarige man reed hierop met hoge snelheid weg en ging naar het politiebureau. De politie ging op zoek naar de man en zag even later op de avond een man die aan het signalement voldeed, een woning aan de Theophile de Bockstraat binnenlopen. De politie ging de woning binnen en hield de man aan. Hij had geen vuurwapen bij zich. Wel werd een ploertendoder in beslag genomen.

BRAND IN SLOOPPAND
ZWIJNDRECHT- Een slooppand en voormalig winkel aan de Meerkoetstraat is deels in brand gevlogen. Op zaterdagmiddag 20 december werd vermoedelijk vuurwerk door de etalageruit gegooid. Hierdoor ging de vitrine in rook op. De brand doofde daarna. De brandweer heeft nageblust. Ook is het pand afgedicht.

DRUGSRUNNERS GEPAKT
ZWIJNDRECHT- De politie heeft een drugsrunnerscontrole gehouden op zaterdagavond 20 december. Deze actie was op touw gezet in samenwerking met de belastingdienst en het KLPD. De resultaten:
-De belastingdienst heeft een auto van twee runners in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld

-Een runner kreeg 609 EURO aan bekeuringen opgelegd. Ook gedroeg hij zich asociaal in het verkeer; hiervoor moest hij zijn rijbewijs inleveren

-Een runner kreeg voor 310 EURO aan boetes opgelegd
-De drugshond heeft de autos van 6 Fransmannen doorzocht. Bij 5 van hen trof zij drugs aan

-Drie Fransmannen en tevens drugstoeristen werden bekeurd voor in totaal 430 EURO. Zij reden met hoge snelheid

-Een Belg moest zijn rijbewijs inleveren wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. De man reed zon 200 km/uur.
-Verder werd 1400 EURO aan bekeuringen uitgeschreven.

MAN MISHANDELD: GETUIGEN GEZOCHT
ZWIJNDRECHT- Een 25-jarige man uit Zwijndrecht is mishandeld. Deze man liep in de nacht van zaterdag op zondag 21 december omstreeks 5.00 uur over de Molenvliet. Een negroïde man kwam hem tegemoet fietsen. Nadat de fietser hem, passeerde, voelde het slachtoffer plotseling een klap tegen zijn achterhoofd. Het slachtoffer werd vermoedelijk met een ketting of ander hard voorwerp geslagen. Hierna viel de 25-jarige man voorover. De verdachte fietste vervolgens weg. De politie werd gewaarschuwd door bekenden van het slachtoffer. De politie trof deze man liggend op de Molenvliet aan.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT- Een 16-jarige meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op vrijdagmiddag 19 december reed zij op haar scooter op de kruising van de Burgemeester Jansenlaan met de Vijverweg. Uit een uitrit kwam een 44-jarige automobilist uit Barendrecht aanrijden. Hij zag het meisje niet en botste tegen haar op. Het meisje viel en brak haar pink. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht snel weer naar huis. De man bleef ongedeerd.

RUIT
DORDRECHT- Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december gooide hij een ruit in bij de Sociale Dienst aan de Hellingen. De man meldde zich even later vrijwillig op het politiebureau.

SLEUTELBEEN
DORDRECHT- Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam is gewond geraakt. Zij zat in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december in de auto naast een 27-jarige man uit Hellevoetsluis. De man reed op de A16-oostbaan vanuit Moerdijk in de richting van de Drechttunnel. Door onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur. Hij gleed diagonaal over de weg en botste tegen de geleider aan. Daarna kwam de auto tot stilstand. De vrouw brak haar sleutelbeen en hield een wond aan haar arm aan het ongeval over. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn auto raakte total-loss. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.