Amsterdam Airport Schiphol
ACRE Vastgoedfonds Schiphol verwerft vier beleggingsobjecten

Persbericht / Press Release
Schiphol,
22 december 2003

Schiphol Real Estate BV (SRE), de 100% vastgoeddochter van Schiphol Group, heeft op 18 december vier beleggingsobjecten verkocht aan het Airport City Real Estate fonds (ACRE Fund). De vrijkomende middelen zullen gebruikt worden voor nieuwe investeringen.

De aandelen van het niet beursgenoteerde fonds zijn in handen van vijf institutionele beleggers. SRE heeft een belang van 50% in het fonds.
De vier gebouwen hebben een totale waarde van circa E 57 miljoen. Samen met de zeven gebouwen die eerder al in het fonds zijn ondergebracht, bestaat het ACRE Fund nu uit elf gebouwen met een totale waarde van circa E 150 miljoen.

De vier nieuw ingebrachte gebouwen zijn verspreid over het luchthaventerrein van Amsterdam Airport Schiphol te vinden en maken onderdeel uit van Schiphols unieke en succesvolle AirportCity-formule. Het gaat om twee kantoorgebouwen en twee gebouwen met een gemengde kantoor- en logistieke functie. Deze gebouwen maakten voorheen deel uit van de beleggingsportefeuille van Schiphol Real Estate. De bezettingsgraad van deze gebouwen is 100 procent.

Het Acre Fund zal een uiteindelijke omvang krijgen van circa E 360 miljoen en gefaseerd worden opgebouwd met gebouwen uit de beleggingsportefeuille van Schiphol Real Estate in Nederland. Hieronder bevinden zich geen gebouwen die benodigd zijn voor het primaire luchthavenproces, zoals de terminalgebouwen.
Schiphol Real Estate is in Nederland actief op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport.
Naar verwachting wordt de derde tranche van het fonds in 2004 geplaatst.

127-2003/rw/cs

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --