Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Kapsalon knipt voor Cystic Fibrosis

22-12-2003
Op zondag 21 december 2003 stonden alle kapsters van Salon Dion in Haaksbergen belangeloos te knippen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De actie, die mede werd gesteund door enkele middenstanders uit de omgeving, leverde ruim EUR1450,- op. Het geld zal binnenkort worden overhandigd aan de NCFS.

Ellen Tibbe is 31 jaar oud en runt sinds 5 jaar een kapsalon in Haaksbergen met de naam Salon Dion. Haar betrokkenheid bij Cystic Fibrosis ontstond door een neef, die aan de ziekte overleed. Met de actie ten bate van de NCFS wilde Ellen graag iets doen voor mensen met CF.

Veel mensen grepen op zondag de mogelijkheid aan om zich te laten knippen. Afgerekend werd er niet. Iedere klant werd in plaats daarvan gevraagd een vrije gift achter te laten. De donaties liepen uiteen van EUR10,- tot EUR50,- per persoon. Onder de klanten en gasten bevonden zich ook mensen die een familielid met CF hebben. Een cameraploeg van de lokale tv omroep registreerde het gebeuren en filmde en interviewde de eigenaresse en initiatiefneemster.

Er werd niet alleen geknipt in Haaksbergen. De hele dag konden mensen ook tegen betaling een rondrit maken in een grote roze Cadillac. De inwendige mens werd verzorgd door enkele plaatselijke ondernemers. Op die manier wist Salon Dion samen met Autosoft te Enschede, Huis Totaal te Beckum, Café Halfweg te Beckum, Da Vinci Software te Vorden, Aipack te Beckum, Groenteman Rob Beukert te Haaksbergen en Bakkerij van der Linde te Haaksbergen het fantastische bedrag van EUR1451,93 bijeen te krijgen.

De NCFS bedankt ook graag op deze plaats alle betrokken voor deze prachtige en originele actie!

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl