Gemeente Wormerland


Bespreking eerste fase nieuw subsidiebeleid in commissie WSB

Op maandag 22 december wordt in de commissie WSB (Welzijn, Sociaal Beleid en Bestuurlijke Zaken) de eerste fase besproken van het project Nieuw Subsidiebeleid. In dit project wordt het huidige subsidiebeleid getoetst en aangepast op efficiency, effectiviteit en het bereik van doelgroepen. Het project zal volgens planning in de zomer van 2004 worden beëindigd.
In de eerste fase van het project zijn er door de externe begeleider interviews gehouden met de betrokken bestuurders en ambtenaren en met
10 instellingen die subsidie ontvangen.
Deze instellingen zijn door de afdeling Samenleving als steekproef uitgekozen op basis van een redelijke verdeling tussen grote en kleine instellingen en de diverse beleidsterreinen.

Doel van de gesprekken was te toetsen of de doelstelling van het project goed aansloot bij de wensen en verwachtingen van de betrokken partijen. Naar aanleiding van de gesprekken is een rapport opgesteld. Aan de hand van deze rapportage wordt de eerste fase van het project Nieuw Subsidiebeleid besproken.
De tekst van de rapportage kunt u vinden op de webpagina van de gemeente.
De instellingen die zijn geïnterviewd hebben een kopie van het rapport ontvangen.
De vergadering van de commissie begint om 20.00 uur en is openbaar, dus u kunt de vergadering bijwonen. Wilt u tijdens de vergadering gebruik maken van het spreekrecht? Dan kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat, telefoonnummer (075) 6429011.