Stadsdeel Amsterdam-Noord

15/12/2003 - Kerstsamenzang Buiksloterkerk

Op maandagavond 22 december om 20.00 uur is er in de Buiksloterkerk de traditionele buurtkerstsamenzang.

Het is de eerste keer sinds lang dat het orgel weer te horen is. De restauratie is nog niet helemaal voltooid. Maar de restauratoren hebben verzekerd dat er voldoende registers speelklaar zijn om de samenzang te begeleiden.

Organist is Kees Verkerk, die als jongen zijn eerste orgellessen in de Buiksloterkerk kreeg. Hij wordt bijgestaan door Frederiek Schenk, sopraan. Verder worden er een wintervertelling en het kerstverhaal voorgelezen. Na afloop is er glühwein en warme choco.

De entree is gratis.

8/12/2003 - Ondertekening Convenant Buurtgericht Werken Op maandag 15 december vindt de ondertekening plaats van het Convenant Buurtgericht Werken in Amsterdam-Noord. De ondertekenaars zijn het stadsdeel (Mw. J. W. Peppels, portefeuillehouder Leefbaarheid en Participatie), 10 woningcorporaties en de 15 buurtbeheergroepen. In het convenant spreken deze partijen zich uit over inspanningsverplichtingen en samenwerking om de leefbaarheid in de buurten op niveau te houden en waar nodig te verbeteren. Politiedistrict Amsterdam-Noord (district 1) onderschrijft de inhoud van het convenant.

Het convenant vloeit voort uit de nota Onze Buurt Buurtgericht werken in Amsterdam-Noord 2003-2007, die in maart 2003 door de stadsdeelraad is vastgesteld. Hierin is vastgelegd dat het stadsdeel het van belang vindt samen te werken met zo veel mogelijk betrokken uit de desbetreffende buurt.

Buurtgericht werken is niet nieuw in Amsterdam-Noord. In december 1997 is een eerste Intentieverklaring voor het buurtbeheer in Amsterdam-Noord getekend. De periode van deze intentieverklaring is in januari 2002 verstreken. Onder de partijen van de Intentieverklaring bestond behoefte aan een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Het vernieuwende van het nu te ondertekenen Convenant Buurtgericht Werken is vooral het werken met buurtactiviteitenplannen en het werken aan de hand van een efficiëntere overlegstructuur. Het stadsdeel heeft buurtgericht werken inmiddels opgenomen binnen haar eigen organisatiestructuur. Er is een aparte afdeling Buurtgericht Werken opgericht, met een eigen afdelingsmanager.