Gemeente Alkmaar


Vrijwilligersfeest "Hart voor vrijwilligers" in de Vest

Alkmaar, 15 december 2003

Gemeente Alkmaar viert de Alkmaarse Vrijwilligersdag op 22 december 2003 met een feestavond in Theater De Vest. Het feest, dat dit jaar het thema "Hart voor vrijwilligers" heeft, is speciaal bedoeld om vele vrijwilligers die zich dit jaar actief hebben ingezet voor onze stad hartelijk te bedanken. Ook zal wethouder H.A. Eggermont tijdens de feestavond de Vrijwilligersprijs 2003 uitreiken.

De Alkmaarse vrijwilligersdag wordt dit jaar al weer voor de 14-de keer gevierd. Het gemeentebestuur van Alkmaar hecht grote waarde aan vrijwilligerswerk. Zonder de vrijwillige inzet van de ruim 21.000 vrijwilligers die Alkmaar rijk is, zouden talloze activiteiten in de stad niet van de grond komen. Alle verenigingen rondom culturele activiteiten en de sport, zorginstellingen, scholen, buurthuizen en wijkcentra, en een scala aan activiteiten voor speciale groepen als kinderen, gehandicapten, ouderen en vluchtelingen, steunen in belangrijke mate op vrijwilligers.

Vrijwilligers vormen als het ware het kloppend hart van Alkmaar! Eigenlijk is een stad zonder vrijwilligers niet meer denkbaar. En juist in een tijd van bezuinigingen, wordt de druk op vrijwilligers nog groter. Vrijwilligers verdienen onze waardering!

Daarom heeft het gemeentebestuur vrijwilligersorganisaties gevraagd een delegatie van vrijwilligers, die zich in 2003 op bijzondere wijze voor de stad hebben ingezet, voor het Vrijwilligersfeest uit te nodigen. Ook zijn 20 vrijwilligersorganisaties en 31 vrijwilligers dit jaar genomineerd voor de Alkmaarse Vrijwilligersprijs 2003.

Een gemêleerde jury kiest uit de genomineerden één winnaar van het jaar. De jury die de vrijwilligersorganisatie van het jaar kiest, bestaat uit: wethouder Eggermont, de heer Batelaan (sectorhoofd maatschappelijke ontwikkeling gemeente Alkmaar), mevrouw van der Horst (vertegenwoordiger namens Kern 8) en mevrouw Andrews (vertegenwoordiger van alle vrijwilligers van Verpleeghuis De Lauwershof, winnaar van de Vrijwilligersprijs 2002).

Het avondprogramma in Theater De Vest begint met een verassende ontvangst door de Hartenkoning in de foyer vanaf 19.30 uur. Verder luisteren de genodigde vrijwilligers naar muziek uit de Balkan, houdt het cabaret de vrijwilligers scherp, en stijgt de spanning aan het slot van de avond bij de duistere kunsten van illusionist Manro & Lois. Wethouder Eggermont reikt de tijdens dit programma de Vrijwilligersprijs 2003 uit.

15 december 2003